Инсталиране на принтер

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как обикновено се осъществява инсталацията на принтер в съвременните ОС?
Чрез CD и сваляне на драйверите от Интернет
Автоматично

Въпроси и отговори

 • Какво да правя, като компютърът ми не успя да "разпознае" принтера

  Владимир:

  Свързах кабела от принтера с компютъра според урока. Принтерът ми е доста старичък - Konica Minolta bezhub 20

  Краси Кръстев:

  Здравей, Владимир.

  Първо да попитам коя версия на WIndows ползваш? Предполгам че гледайки уроците за windows 10 тук в Аула и с оглед на това че в днешно време windows 10 успява да пребори windows 7, предполагам че ползваш именно Windows 10.

  В такива случаи има огромна вероятност да има несъвметимост между Windows 10 и принера (предполагам говориш за този принтер - konica-minolta-bizhub-20p. Aко говориш за принтера показан в линка той е съвместим с Windows 7, поне от това което прочетох и разгледах за него.

  Препоръката ми е да провериш или да изпратиш запитване до коника затова дали принтера може да бъде съвметим с win 10 и съответно ако може, то трябва ли да се сложат някакви допълнителни драйвъри. За допълнителни драйвъри препоръчвам да провериш преди това в официалния сайт на Коника.

  Друго което мога предложа е ако имаш по стар компютър да вържеш принтера към него и ако съответно си в мрежа с този по стар компютър може да share - ваш принтера и да принтираш през по новия.

  Ако пък си в офис и подържаш сървър, най - добре е да сложиш принтера в мрежата, предполагам сървъра ще го хване и съответно да го ползвап през сървъра.

  Друг вариант макар и не много удобен е да имаш вируална машина и когато ти се налага печат да печаташ през виртуалната машина .

  Всички изброени предложения са свързани с условието че ползваш windows 10 и проблема идва именно от там. Ако полваш по-стар Windows и проблема стой все още пробвай да изключиш принтера от компютъра след кеото го изключи от захранването за ивествно време, след което го вклюи в захранването, след което го включи в предварително включния вече компютър.

  Владимир:

  Благодаря, ще се възползвам от твоите съвети. Ползвам нов компютър с Windows 10, но имам стар лаптоп, на който по някакви причини не можаха да ми инсталират Windows 10 и останах с win 7. Мога да ползвам лаптопа за принтиране. Още веднъж благодаря.