Настройки за акаунти. Вашите акаунти, имейл, синхронизиране

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
В кой подраздел на Акаунти потребителите могат да добавят акаунт? 
Достъп до работно място
Опции за влизане
Вашия имейл и акаунти

Въпроси и отговори

 • Как се създава втори акаунт за достъп до компютъра?

  Iskren:

  В този урок се казва, колко е добре различните членове от семейството да имат различен акаунт на компютъра, но в нито един момент не се казва и показва как се създава такъв акаунт.

  Грациела Георгиева:

  Здравей, Можеш да видиш тук как да добавиш нов акаунт в Windows 10. Доста подробно е обяснено. :)

  Iskren:

  Благодаря! :)

  Дончо Василев:

  Как се създава първи акаунт на английски моля.

  Краси Кръстев:

  Здравейте, Дончо Василев

  Първия акаунт се създава още по време на инсталацията / или ъпгрейда /.... обикновено това е профила на админа.

  Ирена Каменова:

  Благодаря.

 • Как мога да променя акаунта на админа?

  дора дойчинова:

  Как мога да направя така, че един акаунт да стане с администраторски права?

  Краси Кръстев:

  Здравей,

  Отиди на Start бутона на Windows (снимка 1 позиция 1), след като се отвори прозореца (снимка 1 позиция 2), изпиши Accounts (снимка 1 позиция 3) и кликни на появила ти се опция User Accounts (снимка 1 позиция 4)

  Снимка_1

  Следва да ти се отвори прозореца посочен на снимка 2 позциия 1 - User Accounts . и избери опцията Change your Account type (снимка 2 позиция 2).

  Снимка_2

  Следва да ти се отвори прозореца показан на снимка 3 позиция 1 - Change your Account type където може да избереш един от Account - a какъв точно може да бъде - стандартен (снимка 3 позциия 2) ИЛИ администраторски (снимка 3 позиция 3). С натискане на бутона Change Account type (снимка 3 позиция 4) съответно вече осъществавате промяната на вида на акаунта.

  Снимка_3

  Ако в момента сте със стандартен потребителски акаунт, най-вероятно при тази промяна на типа на акаунта, windows следва да поиска парола на основния (винаги има поне един администраторски акаунт) админ. акаунт с които да потвърдите промените.


  Ако още в началото сте влезнали с админ. акаунт и искате да направите друг акаунт също да бъде администраторски , то всички акаунти създадени в компютъра ви може да намерите, като си в прозореца User Accounts (снимка 4 позиция 1) и избереш опцията Manage Another Account (снимка 4 позиция 2).

  Снимка_4

  Отваря се прозореца Manage Account (снимка 5 позиция 1) в който може да изберете някой от създадените акаунти на компютъра (снимка 5 позиции 2 и 3)

  Снимка_5

  След което се отваря прозорец Change an Account (снимка 6 позиция 1) и в него съответно може да повторим стъпките от по-горе, започвайки с избора на Change the Account type (снимка 6 позция 2) .....следват съответно влизане в настройките на типа акаунт и съответно промяната и запазването на настройките.

  В този случай в който се влезнали с админ. акаунт не би следвало системата да поиска парола за запазване на промените по типа на кой и да било акаунт.


  Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Ирена Каменова:

  Благодаря.

  донка василева:

  Донка Василева Извинявам се, че пиша тук но въпросът ми не се показва :

  Как да изкарам допълнителни коти в антетката за напречните профили Донка Василева Как да изкарам допълнителни коти в антетката за напречните профили-излиза ми единствено котата на оста? Може ли да помогнете по няколко въпроса свързани със CIVIL 3D 2015: Не мога да изкарам допълнителни коти в антетката за напречните профили-излиза ми единствено котата на оста.(имам направен коридор и съм обединил трите повърхнини) Котите в редовете „проектни коти“ и „теренни коти“ на антетката с напречните профили са еднакви-променям ги по описания в урока начин но те не се сменят? Как мога да „смъкна“ напречния профил по надолу към антетката му? Обединените ми повърхнини-datum , FG ми излизат с едни прекъснати линии –от къде да ги променя на цели линии ? Благодаря предварително!

 • Как мога да махна снимка от акаунта си?

  Диана:

  По погрешка сложих две снимки на акаунка и ми дава тази, която не е избрана я дясно горе, отново в кръг, мога ли да я махна по някакъв начин, за да остана само една?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Диана.

  Можеш да отидеш на моят профил (снимка 1 позиция 1) и да направиш каквоитп пожелаеш промени по акунта ти на email - a.

  Ако става дума за самата снимка, то може да избереш промяна и ще решиш проблема избирайки друга.

  Снимка_1

  Предполагам че затова говориш т.к. в урока става дума за имейли ....

  Ако имаш предвид нещо друго, то ако мога да те помоля да направиш един срийншот за да може ясно да се види за кой акаунт иде реч.

  Диана:

  Искам да махна горната снимка

  Краси Кръстев:

  Здравей, Диана.

  Благодаря ти че добави снимки на това което искаш да изтриеш.

  Отвори една папка File Explorer (снимка 1), след което отиди в полето и постави това - %appdata%\Microsoft\Windows\AccountPictures и натисни Enter (снимка 1 позиция 1) след натискането на Enter щр ти излезне показано на снимка 1 позиция 2 - снимките които имаш запазени в профила - може съответно от тази папка да изтриеш тази която НЕ е активна. Ако снимката която искаш да изтриеш е оставена като основна - дори и да я изтриеш от директорията няма да се премахне, така че така както си посичила снимката ( стояща на заден фон) е супер защото тя не е активната в момента и съответно ще може да я изтриеш.

  Снимка_1

  Диана:

  Благодаря!

 • Как да си върна настройките на лаптопа с 1 седмица назад?

  Филиз Велиева:

  Добавих си още един акаунт и му дадох администраторски права и си изтрия моя. Не помня потребителското име точно и мисълта ми е ако си върна лаптопа назад, предполагам че ще ми излезе само първия user и ще мога да си го ползвам със всички настройки, които съм направила.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Фелиз.

  Влез в старт менщто и изпиши Restore Point и виж дали имаш направена такава точка на връщане назад си я превеждам .... малко буквално, но точно за това става дума. ВНИМАВАЙ обаче тази точка може наситина да е доста назад във времето зависи какви настройки си направила. На моя компютър в момента Restore point е връщане на Windows 7 :) ....... което беше WIndows-a s който закупих машината си преди година.... на втория ден вече бях сменил на win 10, така че погледни какво имаш ти като такива точки на връщаен назад