Основни настройки при работата с имейл

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Каква е клавишната комбинация за показване на последните качени файлове?
Ctrl+J
Ctrl+C
Ctrl+V
 
Как да прикачим изображение в имейл за по-голямо удобство при сваляне на файла?
Чрез провлачване на изображението директно в имейла
Чрез опцията за прикачване на файлове

Въпроси и отговори

 • Как можем да направим настройка така, че прикачените файлове да се отварят директно и защо се дизасоциират във WIN разширенията само на прикачените файлове?

  инж. Юлиан Ангелов:

  По начинът по който инсталирам WIN и браузърите като начало при кликване на прикачен файл - той безотказно се отваря ( всъщност има селекция дали да се изтегли или отвори) и така си и работи. Но на множество инсталации, които не са били под мой контрол файловете спират да се отварят и могат само да се изтеглят. И това на всички браузъри. В същата поща отворена от моя лаптоп файлът отново се отваря и mail.bg и на abv.bg Дори съм опитвал нарочно да възпроизведа при мен дефекта, за да знам причината и да видя как да я преодолея, но това не ми се е получавало .

  Захари   Даскалов:

  Видимо не мога да бъда полезен, защото не ми се е случвало. При мен нещата се получават. Аз съм основно на версия Win 7 и имам специалист по поддръжката на РС.

  инж. Юлиан Ангелов:

  И при мен се получават и дори не можах да предизвикам дефекта умишлено, че да мога да разбера от какво е. Но когато се получи при хората, чиито машини поддържам не знам как да подходя.

  Краси Кръстев:

  Интересна тема сте захванали :).

  Нещо и от мен по отношение на това как процедирам.

  Това което правя аз е на определени файлови формати да им задавам да се отварят директно, на други просто съм избрал да се свалят само.

  Как става това?

  Примерът е с Chrome.

  Да речем че съм изтеглил един файл на чертеж в .dwg формат, от пощатата си (снимка 1 позиция 1). Кликвам на стрелкичката кояото имам до изтегления файл и имам няколко опции:

  1. Open (снимка 1 позиция 2) - Отварям файла.

  2. Always open files of this type (снимка 1 позиция 3) - Всеки селдващ свален файл с такова разширение да се отвори директно след като се свали.

  3. Show in folder (снимка 1 позиция 4) - да отворя папката в която се намира изтегления файл.

  Снимка_1

  Това което можем да изберем тук е Always open files of this type, от тук нататък когато свалям .dwg файл следва директно да ми се отвори през програмата отредена за този тип файлове.

  Как мога да премахна това автоматично, отваряне на файловете, което вече съм задал?

  Това което ми предлага Chrome в неговите настройки по отношение на свалените файлове е показаното на снимка 2 позиция 1 - Clear auto-opening settings С това действие изтривам абсолютно всички файлови формати за които съм избрал опцията - Always open files of this type.

  Снимка_2


  И накратно при Mozilla как стоят нещата, по подобен начин са:

  Добавяне на директно отваряне на файл (снимка 3 позиция 1).

  Снимка_3

  Промяна на програмата отваряща файловете с дадено разширение ИЛИ пък промяна на това какво да се случва със свалените файлове от дадения тип (може да ги върнем отново да се запазват, а не да се отварят доректно, и това за всяко едно разширени, а НЕ просто да върнем всичките, както при Chrome всички наведнъж)

  Снимка_4


  Дора Данчева:

  Как да синхронизирам abv пощата си с mail приложението на windows 10? Успях да синхронизирам другите си пощи с него, но за abv дава съобщение „ your abv account settings are out of date“. Като цяло виждам получени писма в кутията си, но не успявам да изпратя писма от abv през приложението. Дали не е нужно да променя нещо в настройките на самата abv?

  Радост:

  Може би е нужно да обновите/update-нете приложението Abv.bg и да актуализирате настройките на профила си.

  Захари   Даскалов:

  От година съм на windows 10.

  Zahari Velchev Daskalov:

  Моята забележка към текста към урока. В един момент забелязах четирите квадратчета маркиращи размера на изображението по габарит в тескта на съобщението. Не на прикачените като файлове, а на вмъкнатите в документа като в word както беше казано. Би било добре да се каже, че може и да се минимизира с кликове върху долното дясно или друго квадратче и провлачване по диагонала до минималното разпознаваемо като размер. Толкова - колкото да привлича вниманието и да не пречи на текста. След това читателят при интерес може да си го увеличи и да изучава изображението. Така правя аз с "урдовски" документи.