Намиране и инсталиране на софтуер от Интернет

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как стъпка по стъпка да сваля музика, клип или филм на компютъра си

  Милена Елисеева:

  От урока не можах да разбера какво точно трябва да направя за да си сваля клип от vbox7 примерно. Успях да си сваля за m3, след което зациклих. Предполагам, че се изискват различни програми или приложения. Бихте ли ми обяснили по-подробно.

  Николай:

  Инсталираш си добавката "Video download helper"

  Ангел Ангелов:

  Здравей! За сваляне на клипове от интернет, има много онлайн сайтове. Въобще не е необходимо да сваляш и инсталираш, какъвто и да е софтуер на компютъра. Потърси в гугъл това: "online video downloader" и избери сайт, който ти допада най-много. Копирай линкът на клипа от адрес барът и го постави на мястото за директен даунлоад в сайта. На някои страници има и конвертори. Имай в предвид, че mp3-ките се получават с доста слабо качество.

 • Какво да направя даден интернет Browser по подразбиране?

  Ана Йонкова:

  Имам инсталирани Mozila, Internet Explorer, Microsoft Edge и често се появява иконка за Grom. Нужни ли са всички? Защо за да отворя нещо в нета и то иска определен броузар. Може ли като сме решили с кой да работим да изключим другите и да не ми досаждат като се появяват на екрана? Не е ли и по-добре за работата на компютъра да е само един?

  Краси Кръстев:

  Здравейте,

  има доста варианти за справяне с този казус.

  1. Деисталиране не всички видове Browser - и, които имате на компютъра. Това не го препоръчвам.

  2. Настройка компютъра да ползва точно определен browser. Това по - скоро е по - удачния вариант. Ето как може да стане това: Кликате на старт бутона и изпишете Default ( снимка 1 позиция 1 ), след това изберете Default Programs ( снимка 1 позиция 2 ).

  Снимка_1

  Следва да Ви се отвори прозорец подобен на този на снимка 2 позиция 1, в него отидете на раздела Default apps ( снимка 2 позиция 2 ) след това отидете на Web Browser ( снимка 2 позиция 3 ).

  При мен се вижда избраният Browser по подразбиране ( Google Chrome ) при вас най - вероятно има един бутон + който Ви подканя да изберете Browser по подразбиране ( Choose default Browser - снимка 3 позиция 1 ).

  Снимка_2

  Снимка_3

  Кликнете върху бутона и от списъка ( снимка 4 позиция 1 ) изберете browser - a, с който искате да отваряте интернет страниците.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Ана Йонкова:

  Благодаря, успях да видя, че при мен по подразбиране е Microsoft Edge, но защо са активни и другите? Може би трябва да ги махна от командния ред и да не ги използвам.

  Краси Кръстев:

  Какво разбирате под "активни и другите", ако имате предвид че се виждат като опция за избор за default browser или ? че когато отваряте някой линк пак ви пита с кой browser да отворите страницата ?

  Затова Ви посъветвах да покажете снимка на това което виждате в момента на отваряне на някоя страница например.

  Ана Йонкова:

  Просто ги има като опция за избор на командната лента. Но за да не ми заемат място ги махнах и оставих само Microsoft Edge.

  Краси Кръстев:

  Да няма смисъл, да стоят в лентата долу. Там само най - често използваните приложения.

  Peter:

  Интернет експлорър се използва от доста големи фирми, тъй като може да се настройват опциите му чрез групови политики при работа в активна директория.

 • Може ли

  инж. Юлиан Ангелов:

  едно уточнение: А единият от отговорите на теста не съм съвсем съгласен - за това че не може да се стартират продуктите чрез търсене във папките и файловете. Доста продукти със самото си инсталиране не създават шорткът на работният плод ( в момента се сещам за ABBY Finereader което по принцип не създава), но нерядко създаването на шорткъти е опционално. И инсталиращата програма очаква да кликнем да се създадели шорткът, но много потребители инсталират програмите по метода "Next - Next - Next - докато стане" и не четат какво пише. Друг повод да търсим програмата в папките за да създадем пряк път е, когато Windows забележи, че от дълго време не ползваме някой иконки и ги изтрива за да разчисти работният плот. А третият повод ( макар че вече рядко се случва да има такива продукти) е, когато продуктът просто се разархивира и работи без да има инсталираща програма. Такъв на пръв поглед е безплатният (двупосочен) българо - английски речник SA Dictionary 2005 Т1, който позволява и да се въвеждат нови за него думи и при преинсталация на WIndows просто спасяваме папката и я връщаме в новата инсталация, заедно с обогатеният от потребителят речник. И естествено няма шорткът и трябва да му се създаде. В крайна сметка рядко се налага, но понякога няма друг начин за създаване на пряк път.

  Petar:

  И аз следвах вашата логика за папките и затова дадох грешен отговор и аз :)

 • Златин:

  Защото не закачена на таскбара.И трябва от старт менюто да бъде пуснат.