Windows на български език. Избор между английски и български

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Може ли да спомена нещо за Кортана?

  Николов Никола:

  Здравейте, много точно обяснено, но само да спомена, че ако езика на уиндоус е български, и региона е България, няма да работи Кортана.

  Краси Кръстев:

  Не пуснаха ли update - a Windows 10 Anniversary Update, с който мисля че някой от функционалностите на Кортана могат да се ползват и при български настройки.

  Светослава Величкова:

  А какво всъщност е Кортана?

  Светослава Величкова:

  Вече си отговорих сама.:)

 • Може ли?

  Диана:

  След като съм с windows на български език, мога ли от тези настройки да избера английски или трябва да си преинсталирам компютъра?

  Стефан Димитров:

  Здравейте, Можете да променяте езика, който да използвате под разбиране. Изгледайте това видео, надявам се да ви помогна.

  https://www.youtube.com/watch?v=4-JfAFsloJM

 • Краси Кръстев:

  Здравей, Дамяна.

  Твоят Windows 10 e със последните update и именно поради това не виждаш нешщата така както са в урока. При твоят Update идеята е че можеш да избереш директно от падащото меню и по точно второто, както виждаш в урока го няма това падащо меню но пък има Set as Default. Ако от падащто меню избереш друг ези например Български, следва да ти изпише същото съобщение както при постарите версии на Windows, когато избереш Set as Default.

  Снимка_1

  Накратко това е само разлика във версииите.

  Дамяна Атанасова:

  Стана, благодаря!!!

  Краси Кръстев:

  Моля!

  Супер!

 • Може ли да има повече от един акаунт и всеки да е на различен език за  windows 10?

  Анелия Попова:

  Здравейте, а дали е възможно на един компютър ( в моя случай лаптоп) да има 2 или 3 акаунта и всеки да е с различен език на windows-a?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Анелия.

  МОЖЕ ! :)

  Хубаво е обаче акаунтите да са с Админ права. Не че не е не невъзможно да set - up - ваш обикновен акунт през Админ акаунт, но все пак ако не е проблем нека да са Админ отделните акаунти с различен език :)

  Анелия Попова:

  Може ли да обясните как точно могат да се случат нещата. Аз лично съм доста на "Вие" с компютърните технологии. Благодаря Ви предварително!