Онлайн курс "HTML5 и CSS3"

Научете се да създавате уеб страници и сайтове с HTML5 и CSS3!

Вземи този курс
 

Напоследък все по-често се срещат мнения, че: 

"всеки трябва да знае
HTML и CSS"

Ние не бихме искали да изпадаме в крайности и да взимаме страна в спора. Наистина това е мислене в дългосрочна перспектива, когато се очаква да няма хора, които извършват ръчен труд.

Но само фактът, че има такава дискусия показва колко важни стават тези езици.

Защо HTML и CSS са толкова важни?

Реалността е, че HTML в комбинация с CSS превзимат Интернет и света на интерфейсите.

Не само, че всички стрaници в Интернет са създадени с HTML, но и вече все повече разработчици се обръщат към възможността да правят своите мобилни приложения на HTML и CSS (например мобилното приложение на "Аула", което пуснахме, е написано на HTML,CSS и Javascript).

Само в нашия офис интерфейсът, с който управляваме популярни устройства, като рутера и принтера, е правен на HTML.

В допълнение, всеки един блогър, писател, редактор или човек, който публикува постоянно информация в Интернет, би се облагодетелствал многократно, ако има познания по HTML.

За всякакъв вид дизайнери и програмисти, дори такива, които не се докосват до уеб (... дали въобще ще останат такива?), HTML и CSS са задължителни и минимални изисквания, за да могат да си свършат работата.

Започваме да говорим почти за всички специалисти, като сферата на Маркетинга е само един от множеството примери. Маркетолог, който познава възможностите на HTML и CSS, може да прави многократно по-ефективни рекламни кампании. Как ще поиска иначе от дизайнера A/B тест, по-интересен HTML5 банер или оптимизация, ако не знае какви възможности имат уеб страниците?

Друг пример за палитрата от сфери на използване е възможността да си направите палети с инструменти за AutoCAD, Photoshop или друг подобен софтуер.

Тази страница би станала на книга, ако трябваше да опишем всички приложения на HTML и CSS.

Но се надявам поне едно нещо да сме демонстрирали.

Познаването на HTML и CSS е ключово умение, което е необходимо, цени се и се търси в днешния свят.

Какво всъщност е HTML и CSS?

Нека да видим дефинициите на тези две толкова популярни съкращения:

 • HTML (HyperText Markup Language) е най-популярният език за изработка и описание на уеб страници. HTML е стандарт в Интернет и датира от навлизането на Световната мрежа през 1991 година.
 • CSS (Cascading Style Sheets) представлява скриптов език за описание на стилове. CSS се използва за визуално оформление на документи. Най-често се използва за HTML документи.

Ето как може да научите за HTML и CSS!

С огромно удоволствие уведомяваме, че стартираме курс по HTML5 и CSS3 в "Аула".

След множеството запитвания, които получихме за подобен курс, решихме, че наистина такъв курс е прекалено важен, за да го пропускаме.

Дълго време планирахме, подготвяхме и записвахме курса, за да можем да предложим наистина високо-качествен курс.

Избрахме лектор - Борис Митев, който е с над 15 години опит в ИТ индустрията и в момента активен разработчик на HTML, CSS и Javascript във водеща световна компания.

Успяхме да убедим Боби да сподели този 15 годишен опит и да предаде познанията си в 8 модулен курс, който заедно планирахме и структурирахме в традициите на най-добрите обучения в Аула.

Така създадохме онлайн курс по HTML5 и CSS3 в Аула.

Вместо да се борите сами с години на принципа проба-грешка, получавате know-how и за 2 месеца курс (или по-кратко, ако сте бързи) ще получите безценни знания.

Колко трудни и сложни за научаване са HTML и CSS?

HTML и CSS станаха популярни точно защото са много гъвкави, с много възможности, но ... и са лесни за научаване и използване.

Тук няма висша математика, няма сложни алгоритми, не се изисква някакво специално образование, за да се научите на HTML и CSS. 

Не без значение за научаването на всяка една тема е какви ресурси има в публичното пространство. А в случая целият Интернет е изпълнен с безплатни примери на код, който може да копирате и използвате, след като получите познанията от този курс.

За кого е предназначен този курс:

 • Ако сте напълно начинаещ или имате базови познания с HTML и CSS;
 • Ако сте ползвали HTML и CSS, но искате да научите тънкостите и възможностите на най-новите версии HTML5 и CSS3;
 • Ако ползвате HTML и CSS, но сте самоуки или усещате, че имате "дупки" в познанията си;
CSS спестяват много работа: дизайнът на всички Интернет страници на един сайт може да се зададе само с един CSS файл.
CSS дават голяма гъвкавост при дизайна на Интернет страниците: при нужда от смяна на дизайна е достатъчно да се промени само този единствен CSS файл.

Цели на обучението:

 • Да положим основни знания по уеб технологии и по-конкретно запознаване с HTML5 и CSS3.
 • Да научите техниките за това как правилно да се показва съдържанието в сайта и да не се разместват различните елементи при преоразмеряване на страницата;
 • Да станете ценен специалист със знания, които са търсени в IT сектора или просто да се научите как да разработвате уеб сайтове за лично удовлетворение;
 • Да погледнете на уеб страниците "от другата страна на монетата" и да се запознаете с вълнуващия свят на уеб технологиите;
 • Да развиете своите технически знания и да повишите креативността си. Със създаването на все повече сайтове и повече практика, повишавате качеството на всеки следващ сайт;
 • Правите ценна инвестиция в личностното си развитие в дългосрочен план. Всяко знание с ефекта на натрупването се мултиплицира многократно и с времето се оказва в пъти по-ценно;
 • След завършен курс по HTML и CSS ще имате възможност да си намерите по-добра работа, тъй като това са търсени умения за десетки професии от различни сфери и с мотивиращо заплащане.

Какво ще научите от онлайн курса по "HTML5 и CSS3":

Целта ни е курсът по HTML и CSS да ви запознае с основните съвременни инструменти и похвати, които са ви необходими за създаването на един статичен сайт от начало до край:

 • Ще научите основнате структура на HTML и CSS, какво представляват таговете и атрибутите, както и основни правила за това как браузърите визуализират данните.
 • Ще научите какво представлява box моделът и как можете да избирате и подреждате отделните елементи от вашият сайт с помощта на CSS.
 • Ще научите да боравите с изображенията в уеб, като разберете основните разлики между различните видове изображения и спецификата при тяхната употреба като спрайтове и фонове.
 • Ще научите да създавате ресурси за сваляне, връзки и навигационни менюта, които ще ви помогнат при създаването на сложни уеб проекти.
 • Ще научите как да създавате прости графични елемени, градиенти и шарки, само с помощта на CSS.
 • Ще научите как да създавате responsive сайтове, които да изглеждат добре на всякакви устройства и размери на екрана, като използвате относително оразмеряване и прилагате силата на медийните заявки и каскадирането на стилове.
 • Ще научите как да използвате трансформации, филтри, транзишъни и анимации, за да направите вашия сайт по-красив и динамичен.

Начин на провеждане на обучението:

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме досега, бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме дори много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба, докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това във форума на АУЛА има над 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това обаче е доста времеангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5 минути за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Кои са предимствата на онлайн обученията в АУЛА?

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модула може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след, например, два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципи работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите ще обясняваме това. 

Мнения за начина на провеждане на курсовете в АУЛА:

"Здравейте! Онлайн обучението е страхотно, толкова е удобно,че нямам думи! Аз съм начинаеща и съм впечетлена от достъпния начин, по който представяте нещата!" 
Ваня Г.
"За мен лично онлайн обучението и още повече на български език е много удобно. Научих нови неща и трикове. Качеството на уроците е отлично."
Дончо Д.
"Поздравления за това което правите! Просто нямате слабо място. Онлайн формата на курса е изключително удобна, дава ти възможност да повтаряш нещата отново и отново по всяко време."
Лазар Д.

Програма на курса

Курсът включва общо над 80 теми, разделени в 8 модула, които се взимат за 8 седмици със средно темпо на обучение.

8
СЕДМИЦА

Динамика с транзишъни и анимации

9
СЕДМИЦА

Бонус модул: Фото галерия+Кратък приложен CSS наръчник

Мнения от потребители на АУЛА:

Ето само няколко мнения, които получихме от нашите потребители за курсовете в Аула. При запитване, можем да ви изпратим PDF с над 800 подобни мнения.

"Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! "
Любомир Ж.
"Благодаря на всички професионалисти в Аула, които отделят от безценното си време за да утолят жаждата ни за знания."
Илияна 
"Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!"
Иван И.
"Благодаря ви за възможността бързо и лесно да усвоя материя, която винаги съм считала за изключително трудна! Уроците са поднесени по интересен и  достъпен за разбиране начин."
Петя С.
"Не можеш ли да обясниш нещо на баба си, значи не си го разбрал добре" ... Всяка баба би Ви разбрала! Браво!"
Борислав П.

Често задавани въпроси

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения, специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички, преминали курсовете, са такива). Затова правим обучението онлайн - може да се гледат уроците, когато имате свободно време и откъдето пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно, ако нещо изникне, даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест, това което трябва, за да се включиш, е компютър с Интернет достъп. Точно на хора, които не са в София, изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже така си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курсът за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с HTML & CSS. След това постепенно се навлиза в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да се научи да програмира на HTML & CSS , но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече са писали код. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си. 
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по HTML и CSS3 се издава само Аула удостоверение!
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курсът?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока. В "стария" тип обучения няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката досега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Удостоверение за завършен курс:

 

За обучението по HTML и CSS3 от ЦПО "Аула" се издава само Аула удостоверение на български и на английски език. За целта е необходимо да се премине успешно кратък тест след като всички уроци бъдат изгледани!
Удостоверението е в PDF формат, удобен за сваляне, принтиране или изпращане при кандидатстване за работа. 

Бонус 1: Кратък приложен наръчник за използването на HTML и CSS

С този полезен и практичен наръчник ще научите как 99% от стилизирането може да се направи с тези 5% от CSS. Също така, ще получите най-важните и основни тагове за HTML. В допълнение ще получите и допълнителните тагове към основните, като така имате най-ценната информация за прилагане на HTML и CSS в практиката.

С приложния наръчник няма да имате никакви затруднения в използването на двата основни езика за съдаване на уеб страници.

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

Каква е инвестицията за курса?

Обемът на преподаваните материали е равностоен на две нива, които както е известно са от порядъка 300 лв. за ниво или обща стойност на курса над 600 лв.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо такси от порядъка на 600 лв., което е напълно оправдано за такъв обемен курс от 8 седмици, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 150 лв. (общо 300 лв.) или една вноска от 249 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкия банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу, ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

"Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам."
Цанко Д.

Научете се да работите с HTML и CSS или ще ви върнем таксата!

Ние, от учебен център АУЛА, имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качество на обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

Затова ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за обучението на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата описани по-горе, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Записване за онлайн обучение по "Изработка на уеб сайтове с HTML и CSS":

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 8 седмици подробен онлайн курс "HTML5 и CSS3";
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получава се достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се АУЛА удостоверение за завършено обучение - на английски и на български език;
 • 100% Гаранция за връщане на парите дори само с уведомление по имейл;
 • Бонус 1: Кратък приложен наръчник за HTML и CSS.
 • Бонус 2: 121 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Борис Митев

Борис Митев е разработвал едни от най-популярните уеб сайтове в българското медийно уеб пространство, като Sportal.bg и Mail.bg. В момента ръководи екип за разработка на софтуер за видео наблюдение в уеб и на мобилни утройства. Неговият фокус е използването на най-новите технологии на ръба на техните възможности.

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype: Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!
Иван И.

Много, много благодаря за курса :))). Всеки урок от твоя сайт е безценен за мен. Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! 

Любомир Ж.

Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам.

Цанко Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.