Задача: Създаване на нашата антетка

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • ЗАЩО ???

  Daniel Donchev:

  Здравейте, Имам следния проблем, значи направих си антетката на блок следвайки подробно всички стъпки, но независимо от това как ще вкарам антетката във въпросния sheet set който създадох, постоянно се получават някакви размествания вътре в него или примерно съм създал къстъм атрибути, а не ги виждам ?! Някакви идеи какво и къде бъркам, БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

  Daniel Donchev:

  Интересното е че в оригиналния файл в който е създадаена антетката и sheet seta също имам същия проблем ако копирам антетката в друг layout дори в същия файл !

  Краси Кръстев:

  Като за начало ATTSYNC в чертеж в които създаваш антетката. А в другите чертежи направи един purge (при условие че нямаш нито една антетка къде и да било във файла) или пък направи Rename на блока в тези други чертежи ... Т.к. се съмнявам че в тези други чертежи се пази първоначалния вариант на антетката.

  Daniel Donchev:

  АTTSYNC задължително, значи направих си нов файл и в него направих абсолютно всичко ок, ставаше въпрос, че когато реша да използвам вече готова антетка и sheet set в нов проект, тогава се объркват нещата ! Благодаря за включването !

 • Може ли да споделя и едно малко допълнение. Заключете си слоя за текст в блока?

  Ивайло Миланов:

  Заключете си слоя за текст в блока. Спестява доста неволни грешки.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Ивайло.

  В каква насока е това допълнение. Попринцип когато е в блока даден текст, освен при отварянето му и редакцията му почти нищо, в момента не се сещам, че може да се случи с текста в него.

  Ивайло Миланов:

  На първата снимка показвам как AutoCAD ми позволява да си коригирам стойността на атрибутите , но не като поле ,а като текст. И при изтриване на една буква и се губи динамичността. ( поне при мен се изгуби) На втората снимка показвам как се появава прозореца Enchanced Attribute Editor. Който може и да ни е полезен , ако искаме само за даден чертеж да направим префикс или суфикс, но в и увеличава шанса за неволно изтриване на поле. Реално когато ни е заключен текста нямаме проблеми защото autoCAD не ни позволява да нанасяме корекция. Чудех се дали има по-добро решение, но това ми се стори най-лесно. Използвам версия 2016. :)

  Краси Кръстев:

  Да от тази гледна точка, варианта е добър, наистина това би довело до изтриване на полето.

  Попринцип е хубаво да се избягват такива допълнения в полетата, ако имаш някокво допълнително ознчение е хубаво да е на отделно поле.

  По натам в курса се показва начина на менажиране на тези полета посредством sheetset manager -a. Идеята е да се влиза чрез него в тези полета и те да се променят от там. Така не се налага да влизаш във всяка антетка поотделно, именно това е толкова еднергоспестяващата фуннкцията на sheetset manager -a . Изгледай и следващите уроци и помисли за твоят вариант.

  Моя съвет е ако ти се налага някъде допълнителни префикси суфикси ( който предполагам са нещо като разновидност на основната част на проекта ти ), съвета ми е да си имат една малка клетка от антетката ти където да стой това поле и ако има нужда от него то да бъде попълнено за дадени чертеж където не да не бъде. Т.е. да е нещо променливо и отделено в страни, както са мащаба, номера на чертежа.

  Ивайло Миланов:

  Аз съм ги вързал със sheetseta, както и антетката ми е на блол . Просто ми се загуби динамичността и затова споделям този проблем.