Къде ми изчезна текста? Контролиране на видимостта в погледите (viewports)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Каква е най-честата причина да не виждаме анотативен обект в даден изглед (viewport)?
Анотативният обект не съдържа мащаба, в който е настроен изгледа
Изгледа е заключен
Попринцип анотативните обекти не се виждат в изгледите

Въпроси и отговори

 • Защо Autocad Mechanical няма Anonation Scaling?

  Борис Аврамов:

  Здравейте, Използвам Autocad Mechanical и Annotate Tab -> Annotation Scaling изобщо не съществува ?! До колкото разбрах е премахнат от autodesk, но как да работя сега ? Също така не намирам само Autocad в пакета си ? Означава ли всичко това , че sheet set-а е остарял и излишен метод и ако не какво е решението за работа с мащабите :?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Борис.

  Първо коя и каква точно версия на Mechanical ползваш?

  Пробвай да добавиш Annotate раздела по показания тук:

  Как да изведа раздела LAYOUT в RIBON?

  начин в темата става дума за добавяне на Layout таба, НО за Annotate е същото.Така че пробвай да го добавиш.

  Определено не бих казал че sheetset - a е остарял и излишен метод, това може би най -добрия вариант за организация на чертежи, казвам ти го от личен опит.Обекти с по 200 - 300 чертежа се управляват в пъти по-лесно.

  Това че нямаш Annotate, не те спира да използваш sheetset manager -a просто в момента те спира да използваш анотативни обекти, които анотативни обекти са много полезани когато един чертеж от мащам 1:10 трябва да стане в маща в мащаб 1:5 например.

  Борис Аврамов:

  Здравей Краси, Ползвам последна версия AutoCAD Mechanical 2018 и проблема ми не е че нямам Anotate tab, а че в него няма Anotation Scaling раздел. (Виж снимките).

  Ето защо въпросите ми отгоре седят.

  Краси Кръстев:

  Да сега видях за какво точно говориш, ами от съобщението се разбира че Mechanical определено не подържа annotation scalling за обектите на Mechanical версията. Виждам че си написал че нямаш чист AutoCAD.Нямам кой знае какъв опит с Mechanical, но предполагам че работи както Civil, т.е. там не се търси анотативност на обектите ами директно се разботи с нагласяне на мернит единици в Drawing units, т.е. при Mechanical не се изхожда от това да се приемат условни единици за Drawing Units, ами на самите единици се указва дали да са метри дали да са милиметри, сантиметри и т.н. т.е. малко по-друга е концепцията.

  Пак казвам това с Annotation scale - a няма да ти окаже влияние върху ползване на sheetset, оказва влияние върху това как подготвяш отделните sheet (листа) за sheetset-a и по-специално начина по който подготвяш мащабите за vieports.

  Борис Аврамов:

  В интерес на истината се оказа че в папката на mechanical седи и обикновения Autocad - който си има всичко. А що се отнася до единиците - мойте чертежи се налага да сe плотират и в имперични и в метрични формати layout. При което layout-a бъгва защото units e настроен само за един вид и аутокад определя инчове и милиметри като едно и също нещо. + Toва мойте чертежи излизат от Inventor и са директно в мащаб (а не 1:1 модел). Та колкото и да ми се иска да ползвам layout-и най-вероятно това ще е повратната точка за мен. Огромно Благодаря за отговорите иначе. Найстина до после ще се надявам да има начин и autodesk да не са се изложили толкова колкото изглежда.