Антетка. Основни принципи и създаване на поле

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Може ли версия 2009?

  инж. Димитър E. Димитров:

  Защо не се свалят учебните файлове? Може ли да ги качите за версия 2009.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Димитър.

  Курса е записан на 2017 версия и много от инструментите показани в самият курс са въведение и видоизменени от версия 2013 насам.

  Ако свалим версия на файловете, следва доста от нещата да не работят така както се показват в самият курс и така както са вързани в самите папки или файлове сложени под уроците.

  Препоръката ми е ако имате възможност да инсталирате минимум версия 2013 или по-висока.

 • Защо чертеж, който е вкаран в шийтсета получава символ на заключен катинар?

  Антони Радованов:

  От какво зависи кога чертеж ще получи символче на заключен катинар и кога не? Виждам, че не се появява винаги. Какво означава този символ?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Антони.

  Този катинар, ако е този до до чертежите и е жълт, показва че дадения чертеж e отворен от някого. Това е доста удобно, когато се работи на сървър и доста хора ползват sheetset -a. Понякога дори когато само един човек работи, може да отвори даден чертеж (или само sheet) и след това да го затвори, НО да продължава да вижда катинар, тук вече идва използването на системата променлива SSMSheetStatus.

  Системната променлива SSMSheetStatus, която влияе върху това как да се Update-ва статуса на всеки един отделен лист (sheet).

  Стойностите ѝ са:

  0 - статуса на sheetset - a не се обновява автоматично.

  1 - статуса се обновява когато sheet set - a се зареди на ново или се кликне на бутона за Update.

  2 - статуса се обновява когато sheet set - a се зареди на ново или се кликне на бутона за Update ИЛИ през определен интервал който може да промениш посредством системната променлива SSMPOLLTIME.