Еднократно задаване на мащабите в AutoCAD

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво прави бутона Reset в Edit Drawing Scales прозореца?
Изтрива всички същестуващи мащаби и оставя служебния мащаб 1:1
Изтрива мащабите които са за метри
Изтрива всички неизползвани съществуващи мащаби и създава списък от мащаби, който обикновено сме нагласили предварително
 
Какво можем да направим посредством опцията Default Scale List?
Да направим промени по списъка с мащабите за дадения чертеж.
Да направим еднократни промени по списъка с мащаби, и след това многократно да ги използваме и при други чертежи. 

Въпроси и отговори

 • Къде е ''default scale list''?

  Александър Генов:

  Какъв е варианта за появяването на въпросните ''default scale list'', и трябва ли задължително да е платена версия на Auto CAD?

  Краси Кръстев:

  Здравей, попринцип на 99 % съм сигурен че AutoCAD Architecture не подържа Default scale list опцията.

  Все пак провери дали ще се появи, такова меню ако отидеш в Oprtions прозореца (снимка 1 позиция 1), след това в Profiles (снимка 1 позиция 2) в полето Avaiable Profiles (снимка 1 позиция 3) избери Vanilla след което Apply и ОК ( снимка 1 позиции 4 и 5). След което отвори прозореца и виж в User preferences дали го има бутона.

  Снимка_1

  Александър Генов:

  Благодаря за бързия и изчерпателен отговор, но за съжаление само ще добавя че, вече може да сте на 101% сигурни за Auto CAD Arhitecture че не поддържа тази опция В Options/ Profiles има само тези три варианта на избор дори и след Reset е само това. :) Трябва ли да сменям Auto CAD за да мога да ползвам всички опции в уроците или има и други варианти?

  Краси Кръстев:

  Това което мога да те посъветвам е, ако имаш възможност да инсталираш по-нова версия на класически AutoCAD да го направиш. Препоръчвам класически вариант, защото курса е структуриран на негова база и самата методология, начин на работа (менютаи т.н.). Не е изключено да работиш и с Architecture с настройка AutoCAD в Profiles, но както виждаш има някое друго дребно разминаване.Казвам и по-нова версия, т.к. пък самия курс е на 2016 и след 2015 имаше така няколкопо-съществени промени в AutoCAD, така че ако имаш класическа 2016 и нагоре версия, ще е много удобно за този курс.

  Ето тук споделям една интересна тема от форума:

  Каква свободна версия на AutoCAD за абсолютно начинаещ да изтегля?

  в която тръгна една интересна дискусия по отношение на това каква версия е по подходяща да се ползва и дали трябва да обновяваме версията си на AutoCAD.