Може ли да споделя и едно малко допълнение. Заключете си слоя за текст в блока?

Организация/Управление на проекти с AutoCAD Sheet Set
AutoCAD Sheet Set
Организация/Управление на проекти с AutoCAD Sheet Set

Заключете си слоя за текст в блока. Спестява доста неволни грешки.

Здравей, Ивайло.

В каква насока е това допълнение. Попринцип когато е в блока даден текст, освен при отварянето му и редакцията му почти нищо, в момента не се сещам, че може да се случи с текста в него.

На първата снимка показвам как AutoCAD ми позволява да си коригирам стойността на атрибутите , но не като поле ,а като текст. И при изтриване на една буква и се губи динамичността. ( поне при мен се изгуби) На втората снимка показвам как се появава прозореца Enchanced Attribute Editor. Който може и да ни е полезен , ако искаме само за даден чертеж да направим префикс или суфикс, но в и увеличава шанса за неволно изтриване на поле. Реално когато ни е заключен текста нямаме проблеми защото autoCAD не ни позволява да нанасяме корекция. Чудех се дали има по-добро решение, но това ми се стори най-лесно. Използвам версия 2016. :)

Да от тази гледна точка, варианта е добър, наистина това би довело до изтриване на полето.

Попринцип е хубаво да се избягват такива допълнения в полетата, ако имаш някокво допълнително ознчение е хубаво да е на отделно поле.

По натам в курса се показва начина на менажиране на тези полета посредством sheetset manager -a. Идеята е да се влиза чрез него в тези полета и те да се променят от там. Така не се налага да влизаш във всяка антетка поотделно, именно това е толкова еднергоспестяващата фуннкцията на sheetset manager -a . Изгледай и следващите уроци и помисли за твоят вариант.

Моя съвет е ако ти се налага някъде допълнителни префикси суфикси ( който предполагам са нещо като разновидност на основната част на проекта ти ), съвета ми е да си имат една малка клетка от антетката ти където да стой това поле и ако има нужда от него то да бъде попълнено за дадени чертеж където не да не бъде. Т.е. да е нещо променливо и отделено в страни, както са мащаба, номера на чертежа.

Аз съм ги вързал със sheetseta, както и антетката ми е на блол . Просто ми се загуби динамичността и затова споделям този проблем.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.