Изграждане на чаша с преминаваща форма от кръг към многостен

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя функция използваме, за да направим селектираните лупове идеален кръг?
Regularize
Set Flow
Ring

Въпроси и отговори

 • Защо при използването на chamfer не получавам еджове,вървящи успоредно,на еднакво разстояние по дължината на чашата?

  Ке-ке:

  Защо при използването на chamfer не получавам еджове,вървящи успоредно,на еднакво разстояние по дължината на чашата?

  Дидо:

  Здравей! Защото чашата е скосена в долният край. И при мен така става. Занули стойността на чамфера и отново я увеличи до нужното ниво на чамфър. Така ще станат сравнително успоредни, както е показано във урока. Успех !

 • Дидо:

  Здравейте! Бихте ли ми пратили скрийншот за да видя за какви полигони става въпрос ?

  Анета Михайлова:

  Благодаря за бързия отговор, но аз си отговорих гледайки следващия урок. Хубав ден.

 • Защо ми излиза това съобщение?

  Анета Михайлова:

  Когато правя колапс на шел модификатора ми се явява това съобщение, същото се случи при колапс на друг модификатор. Хубав ден и предварително благодаря.

  Дидо:

  Привет! Това съобщение предупреждава, че след колапс ще изгубите евентуални анимации. То е за всеки случай просто алармира. Може да кликнете на "Hold/Yes" и да активирате отметката "Do not show this message again", за да не ви излиза повече . Успех!

  Анета Михайлова:

  Благодаря, притеснявах се че само на мен ми излиза това стандартно съобщение. Хубав ден.

 • Как свързахте горните и долните ръбове ?

  Марияна:

  Чрез коя функция свързахте горните и долните широки ръбове?

  Дидо:

  Привет! Ако може да ми кажете по точно за кой уток и клип става въпрос или да пратите скрийншот ще е чудесно. Обикновенно еджовете ги свързвам със Bridge.

 • Как свързахте горните и долните ръбове ?

  Марияна:

  Чрез коя функция свързахте горните и долните широки ръбове? Заглавието на урока е: "Изграждане на чаша с преминаваща форма от кръг към многостен"

  Дидо:

  Привет! Нужно е след като селектирате широките страни, да кликнете Alt+R за да направите Ring Selection . ТОва селектира и широките еджове долу. След това натискате Connect и той свързва горните и долните еджове. Успех!

  Марияна:

  Благодаря! :)

 • Как  си замразил  снимката,че като натиснеш f3  да ти стане обекта само на  edges?

  Йордан:

  Как си замразил снимката,че като натиснеш f3 да ти стане обекта само на edges ..снимката не ти се скрива и тя ??? Аз го правя с алт и Х,но при мен прозрачноста на обекта не е както в клипа ,а и има много шум тогава на обекта !!!

  Дидо:

  Привет, Йордан! Трябва във горния ляв край на вяпорта да смениш от High Quality на стандарт. Превято. Виждаш полупрозрачност със найс защото то се мъчи да каукулира някакъв лайтинг. Като минеш на Standart ще виждаш както трябва. (https://upload.aula.bg/screenshotdffc68-caa7b4e7.jpg) Относно първия ти въпрос не съм сигурен че го разбрах, по добре кажи кое видео и коя секунда за да видя какво имаш предвид. Спорен ден!

 • Дидо:

  Привет! Тази функция се инсталира допълнително като скрипт. СЛед което се добавя там от менюто както е показано във курса. Можете да изтеглите скрипта от тук безплатно : https://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/loop-regularizer Успех!

 • Дидо:

  Привет! Тази функция се инсталира допълнително като скрипт. СЛед което се добавя там от менюто както е показано във курса. Можете да изтеглите скрипта от тук безплатно : https://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/loop-regularizer Успех!

  Веска Василева:

  Много Ви благодаря!

 • Защо

  васил:

  Във цокъла на кухнята съм поставил тази решетка, за целта създадох ръбове около нея с инструмента Slice Plane,след което ненужните ги изтривам ,но посоченият ръб не мога да го изтрия с никва команда .Защо се получава така

  васил:

  идеята за тези ръбове е след като ги създам полигоните които изграждат да ги изтрия тоест все едно режа отвор за решетката

  Дидо:

  Защото трябва да има някакво минимално количетво еджове което да държи този отвор. По коректно ше е да има във всеки край по един едж.