Довършване на тапите на мивката

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как да завърша тапата в долната част на мивката?

  Данаила Славова:

  Здравейте! Не мога да затворя тапата /последната част от довършване на тапите на мивката/ и не знам къде греша. Не мога да маркирам долния вътрешен ръб на тапата като border, а само като едж, след което кликам на border, collapse и резултатът е плачевен. Също така вътрешния ръб, от който трябва да се изтегли последната част, мога да маркирам само като едж, но след това не мога да го изтегля със скалиране. Пробвах няколко пъти отначало, но не ми се получава. Може ли помощ?

  Дидо:

  Привет! До колкото разбирам, не можете със Shift+Drag да изтеглите и копирате нов ред полигони ? Ако е това уверете се че формата е отворена ? Ако тапата има дебелина това няма да се получи. Shift+Drag работи за форми които са с един ред полигони / нямат Shell - дебелина / или иначе казано трябва да изтегляте едж който е последен, след него няма други. Може би трябва да изтриете този кръг от полигони / на втория скрийшот / и да отворите дупка там. Тогава ще ви даде да капнете долния бордър, а горния със шифт и драг ще теглите на горе. Успех !

  Данаила Славова:

  Здравейте! Много благодаря за помощта! Получи се след като изтрих кръга полигони, както посъветвахте.

 • Защо?

  Данаила Славова:

  Това е допълнение към въпроса за завършване на тапата: Открих, че обектът ми не реагира на бордър селекция след пропорциониране на тапата с отвора и колапсване на Shell. Опитвам и със селекция на еджове, но не мога да затворя средата отдолу, нито да изградя средната висока част. Селекцията се размаркира. Не мога да изтегля и със скалиране. Защо? Ако успея да приложа все пак collapse - резултатът е деформиран. Къде греша?

  Дидо:

  Здравейте, моля вижте какво ви писах под предишния въпрос, ако имате отново проблем пишете отново.