Представяне на JavaScript

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво представлява JavaScript? 
Скриптов, интерпретируем, нетипизиран език от високо ниво 
Типизиран, компилируем език от високо ниво, изискващ специална среда за разработка  
Всичко изброено  

Въпроси и отговори

 • Защо в facebook, в търсене на приятели за кнкретен град се показват само 24 лица - профила, след като са хиляди хората? Кой налага ограничението, вероятно има филтър за претоварване на мрежата?

  Петър С. Петраков:

  Опитвам се да инспектирам елемент и да променя тази цифра от 24 на повече, но не се получава? Вероятно програмата включва някакъв масив за селекция и случаен подбор на определени хора с конкретни данни?

  Петър С. Петраков:

  Ето и инспектираната програма с 24 имена в нея, а останалите хиляди защо не се виждат?

  Петър С. Петраков:

  Аз кликам с десен бутон на мипката, натискам опция креате, и добавям ред, а след това го редактирам, като преписвам горния, със съответната промяна, обаче не се получава? Вероятно трябва някъде да се запише във самият софтуер? В случай, че проблемът е юридически, то тогава "f" не би ни разрешил да инспектираме елементи? Предполагам, че от "f" разрешават да се справям с технически собствени решения и затова Ви питам?!

  Петър С. Петраков:

  В по-горните редове се вижда че е написано "hidden_elem", т.е. скрити елементи, но за колко броя са скрити, и как поне още 100 да видим от тях?

  Веселин:

  Въпросите които си задаваш, са интересни, но няма да можеш да си ги отговориш само с обща култура. Трябва ти да разбираш от следните технологии: html, http, web server, browser, javascript, flux, databases, graph, react. Бърз отговор. 1. Пращат се 24 от хилядите, защото това е най-оптимално за всички използвани технологии. 2. Промяната на html код е възможна, но Facebook или react, може да я заличават милисекунда след като си я направил. 3. Facebook нямат пълен контрол над броузера ти, за да забраняват всичко в него.