Моят пръв JavaScript

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кой е JavaScript тагът в HTML?  
script
javascript
js
 
Къде е може да се поставя JavaScript тага в HTML?
head
body
навсякъде

Въпроси и отговори

 • Има ли ги?

  Владислав Иванов:

  Здравейте, говори ли се по-нататък и за останалите диалогови прозорци, освен window.alert, който бе показан тук? Говоря за confirm и prompt?

  Борис Митев:

  Prompt е представен в модул "Javascript и Photoshop".

  Jullian Angelov:

  Благодаря! :)

 • Как

  Jullian Angelov:

  да избегнем съобщенията от вида като на снимката? Явно е от настройките на браузъра, а много продукти и сайтове ( вкл. You Tube) изискват Active X и явно чест ще се срещаме с него.

  Jullian Angelov:

  Всъщност това става само с баузърът, с който се опитах да отворя Алтернативен видео плеър от бонус модула на курса по HTML / CSS - от тогава се промени и прозорецът, в който гледам видео уроците - стана по- малък. На мен това не ми е проблем, но почти няма клиентска машина без Active X и явно правейки странички трябва да го имаме впредвид заради посетителите на сайтовете ни.

 • С какви продукти

  Jullian Angelov:

  можем да минимизираме или офоскираме Java скриптове? Има ли компилатори за Java и в какви формати компилират? (навремето за интерпретатoрният Alpple BASIC имаше компилатор - мисля че беше B.E.S.T.Long, който правеше много неща - проверка на синтаксиса, пренумериране на редовете, компилиране в изпълним код, който можеше да се линква и в програми, писани на други системи - напр. на UCSD Passcal за Apple и използване на графични модули, каквито FORTRAN77 нямаше)

  Петър С. Петраков:

  Вашият въпрос включва два подвъпроса: 1. "Какви готови компилатори до момента знаете за Java..."?; 2. "С каква среда ще е лесно и най-добре да си напишем сами програма за компилатор, каквато ни е необходима, защото при писане в стара версия с обикновен текстов редактор, като notepad някой команди не са вградени"? Правилно ли съм Ви разбрал?

 • Как синхронизирате средата за програмиране "Atom" с б/ра хром или музила?

  Иво Ташев:

  Здравейте, наблюдавам лектора след като въведе кода теста, като използва трик казва: "записвам и рефрешвам". Подскажете моля Ви как да преминавам автоматично между "Атом" и б/ра "Хром". Благодаря предварително за отговора.

  Иво Ташев:

  Препоръчвам да се запознаете с HTML..............;) и всичко е точно.............

  Даниела Найденова:

  "Автоматичното" преминаване става с едновременно натискане на Alt и Tab, при което се показва диалогов прозорец с всички отворени към момента приложения (в малки прозорчета). Продължавате да държите Alt и с последователното натискане на Tab навигирате между програмите. При пускане на двата клавиша се отваря на цял екран последната избрана програма. Звучи много сложно, но в действителност е супер елементарно, опитайте!

 • Как да направим така, че да намерим безплатен хост за страниците, които сме работили?

  Иво Ташев:

  Би било уместно да се сподели хост, така че страниците, които работим да можем да качваме в Интернет.

  Иван Георгиев Даскалов:

  Нямам никаква идея какво ме питате.

  полк. Иво Ташев:

  Ще преформулирам въпроса така. Бихте ли указали как да направим изработените от нас страници видими т.е. да достъп им от търсачка? :)

  Иван Георгиев Даскалов:

  Не мога да бъда полезен. Урокът, в който този въпрос се появи е за JavaScript. Аз нямам познания в областта, която се интересувате. @Аула: за да не се получава безсмислен спам, моля да внимавате кой въпрос къде се появява. Иначе много ме кефят уроците. Поздравления за положените усилия! Поздрави на всички курсисти!

  Teodor:

  Това лична страница, която се отваря само от компютара. За да се вижда от Google и от други търсачки тези файлове трябва да са качени на сървър. Личен с реално (IP) или на безплатен саит като https://free.bg, ще бъде https://name.free.bg. Може и на платен сървър с хост и домейн. Аула незная дали предлага такава опция, но ми звучи като реклама....

  Stamen:

  Аз използвах безлатен хостинг от zettahost.bg, но понеже много време се учех да правя WP-сайта си и използвах много сървърен трафик, си взех едногодишен план за 5 лева. Като изтече пак ще се върна на безплатния вариант. Много съм доволен от услугата.