Още за Events

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как се закача функция към event?  
Като се добави функция като атрибут за съответния event в HTML  
Като се добави функция като атрибут на DOM елемент с JavaScript 
Всичко изброено  

Въпроси и отговори

 • Как стоят нещата с изплзването на функции и променливи в страничката ни и в JS?

  инж. Юлиан Ангелов:

  стоят нещата с изплзването на функции и променливи в страничката ни и в JS? Не ми беше станал ясен момента защо използвахме window.onload затова си го обясних с това, че зареждаме main.js от head, преди да се е заредил body. Ако е така, то следва че всъщност цялото съдържание на body,(вкл и скриптове или декларирани в тях променливи в него (ако има, макар че чистим JS от HTML кода), както и тагове, селектори ) също са недостъпни до зареждането му. По същите причини излиза, че файлът съдържащ JS или трябва да е един или ако работим голям проекt или правим "кърпежи" и имаме повече от един JS файл, трябва да заредим в head първо старият файл с наличните вече функции ( ако ги ползваме, а са дефинирани в него) и тогава нашият, за да си гарантираме че няма да извикаме незаредена още функция.

  Борис Митев:

  Всичко в кода на уеб сайта се зарежда последователно (има и някои изключения като function). Ето защо скриптовете в head в момента на зареждането си нямат достъп до body и неговите деца. Същият е случаят и при два последователни скрипта - по време на зареждане първият няма достъп до обектите дефинирани във втория. За това в случаите, в които е приложимо, се изчаква страницата да се зареди изцяло с window.onload

 • Краси Кръстев:

  Здравей, Николай.

  Какво точно не работи, при теб.

  Николай Ушанов:

  1-во аз не използвам Atom a Brackets. 2-ро като разделих Джава скрипта всичките редове/команди ми ги показва като грешни. https://prntscr.com/jct2wn 3-то дори и коригиран (около 4:38 мин на клипа) бутона още не работи, под не работи имам предвид като натисна profile не ми излиза alert-a.

  Николай Ушанов:

  Около 5:48 минута на клипа, Извинявай обърках се с първият отговор.

  Chvdr:

  Ка