Къде се съхраняват макросите – редакторът на VBA

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Всеки макрос започва и завършва със „служебни“ думи :
Sub … End Sub
Start … End Start

Въпроси и отговори

 • Защо

  Nia Savcheva:

  Здравейте, може ли да ми кажете защо след като въведа макроса, като отворя developer - visual basic, не ми се появява нищо в дясното поле. Отворих вашия файл от предния урок и ми се появява това, което виждам на екрана ви (sun macro 1.....) . Има ли нещо специално, което трябва да се направи след записването на самия макрос? (в ексел ми се появяват създадените от мен макроси и като дам run се изпълняват). Благодаря предварително, Ния !

  Димитринка Вълкова:

  Това, което виждам на екрана (показва се и в заглавния ред на редактора на VBA) е кодът, записан за sheet1. За да видиш записаните макроси (Sub), избери модула (Module), където са записани. Изгледай още веднъж урока, но този път обърни внимание къде и как се записват макросите. Ще ти бъде полезно и в следващите уроци! Надявам се, че успях да отговоря на въпроса ти, но ако имаш още въпроси, пиши!

 • Защо не се появяват в долния ляв ъгъл "Properties", когато избера конкретен Sheet от Microsoft Objects?

  Христиана Георгиева:

  Здравейте, защо при мен не се появяват в долния ляв ъгъл "Properties", когато избера конкретен Sheet от Microsoft Objects? Благодаря.

  Дарина Иванова:

  Възможно е прозорецът със свокйствата да е затворен. За показването му може да влезем в меню View или да използваме бързия клавиш F4, който съответства на тази команда. (Бързите клавиши не винаги са еднакво настроени.)

  Димитринка Вълкова:

  Към обяснението на Дарина Иванова добавям картинка. В редактора (VBE) бързите клавиши се виждат вдясно на командата и по принцип не зависят от общите настройки