Блок-оператори за взимане на решение: If ... Then. Пример

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Всеки вложен блок-оператор If задължително завършва с End If
Вярно
Не вярно
 
Колко условни израза може да се включват с оператор ElseIf ?
няма ограничение
не повече от 5
не повече от 10
 
В блок оператор IF включваме условни изрази с логическите оператори AND, OR
Вярно
Не вярно

Въпроси и отговори

 • А как можем?

  Peter:

  А как можем да защитим от промяна, създадените от нас макроси, процедури? Имам предвид, направили сме някаква разработка и сме я предали на възложител. Този възложител с цел облагодетелстване прави някакви промени в процедурите и в случай на разобличение прехвърля вината върху нас. Пък и ако щете, направил съм нещо, което ми се ще да не се разваля по-нататък особено от мен, защото работи добре :) Нещо от типа Read Only.

  Димитринка:

  Може да защите с парола проекта, т.е. модулите и процедурите да се виждат след като се въведе паролата, а тази тема разглеждам в следващия модул 6. Разбира се, паролата не е 100% гаранция, но все пак помага :-)

  Peter:

  Благодаря :)

  Peter:

  Тук едно допълнение - когато копирам процедура от VBA в текстов редактор, коментарите на кирилица са нечетими, нещо с енкодинга вероятно ... Това има ли отношение към защитата?  :) На мен ми е по-удобно процедурата да я разглеждам на голям екран и евентуално да смесвам с части от други процедури, а така коментарите ми бодат очите. Има ли начин да се оправи този ефект-дефект?

  Димитринка:

  Трябва да изберете подходящ кирилизиран шрифт, за да се чете кирилицата в текстовия редактор. За всеки случай проверете регионалните настройки в Control Panel за Windows: Control Panel --> Region & Language --> Format, Location and Administrative - и в трите групи (Tabs) трябва да е избрана Bulgaria.
  Няма връзка със защитата на проекта.