Топ трик за добавяне на висококачествени безплатни графични елементи

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Линк към иконките на Font Awesome

 

Въпроси и отговори

 • защо не ми се появява иконката?

  Лилия Великова:

  инсталирала съм си шрифта, но като го избера да бъде той Powerpoint ми го сменя на пак на основния за слайда


  Дарина Иванова:

  Опитайте се да го вземете от списъка след All Fonts. Ако пишете на български език, възможно е избраният шрифт да не е кирилизиран или да го няма създаден за определен размер на буквите.

  Velizar Varbanov:

  Здравейте, имам подобен проблем. С Office 2010 и WinXP съм. Когато използвам Format Painter от файла към урока и копирам форматирането от въпросителен си става иконка. С избор на FontAwesome се връща към основния шрифт и остава въпросителен знак.

  Velizar Varbanov:

  Здравей, Краси явно не е това причината. Ще пробвам на Windows7, може да има проблем с шрифта.

  Дарина Иванова:

  Когато се опитате да използвате шрифта в Word сменя ли се?

  Velizar Varbanov:

  В Word няма проблем, всичко работи както трябва.

  Яна:

  И при мен не се получава в PowerPoint - отказва да ми избере шрифта FontAwesome като кликна върху него, а веднага връща основния шрифт на слайда

  Дарина Иванова:

  Когато е инсталиран TrueType тип на шрифт (както е на снимката по-горе), след като се маркира написания текст, се получава смяната на шрифта, дори за текст на латиница, не се визуализира.

  Александър Вецов:

  И при мен се получи същия проблем: Иконата остава като въпросителна, независимо, че от полето Font избирам инсталирания вече FontAwesome.

  Като си "поиграх" малко - намерих решение на проблема: След като сме копирали иконката от http://fontawesome.io/cheatsheet/, в слайда от РР, натискаме десен бутон на мишката и от менюто избираме Keep Source Formatting:

  От снимката се вижда, че иконката веднага придобива реалния си вид, без да се налага да сменяме шрифта в полето Font. След като копираме по този начин иконата, натам няма проблем да я "обработваме" по начините, които вече са ни познати.

 • Дали може да вкарваме иконки без да ходим на посочения линк?

  Илияна:

  Направих каквото се казва в урока, получава се. Чудя се, след като сме инсталирали Font Awesome, не може ли да вкарваме иконки без да ходим на посочения линк, където те са визуализирани (чрез Ctrl+C и Ctrl+V).

  Грациела Георгиева:

  Здравей, Това, което трябва да направиш, е да инсталираш fontawesome. След това не си длъжна да ходиш в сайта, но истината е, че там са самите иконки, които можеш да копираш и след това да ги стилизираш.

  Илияна:

  Аз така разбирам ситуацията. По принцип мога да вкарвам иконки и без да ходя на линка с картинките, но на практика не знам коя картинка с какъв клавиш/клавишна комбинация се въвежда. Затова отивам на линка с картинките, избирам и вкарвам в моя документ. Дали е така?

  Грациела Георгиева:

  Именно, точно това би бил проблемът. Няма да знаеш как на импортваш картинките с различни клавишни комбинации, затова е добре да отидеш на линка и да копираш избраната картинка. :)

  Илияна:

  Благодаря за отговора на Грациела!

  Ani:

  От вмъкване на символи се получава. Избира се шрифт Font Awesome и се визуализират иконите.

 • Защо след като е инсталиран по стъпките в урока/fontawsome/,при вкарване на която и да е иконка,ми се появява единствено въпросителен знак?

  Николина Атанасова:

  Защо,след като е инсталиран по стъпките в урока/fontawsome/,при вкарване на която и да е иконка,ми се появява единствено въпросителен знак?-с 2007 работя

  Краси Кръстев:

  Здравей, Николина.

  Няколко предположения за проблема ти.

  1. Сигурна ли си че е инсталиран шрифта fontawesome ;

  2. Сигурна ли си че за дадената иконка си задала шрифт fontawesome На снимка 1 позиция 1 е вкарана иконка която е с въпросителен, защото съм я маркирал и съм и задал шрифт Cambria ( снимка 1 позиция 2 ) , А за иконката на снимка 1 позиция 3 съм я маркирал и задал шрифт *-_fontawesome_ и всичко си е наред.

  Снимка_1

  1. Да не би да местиш файла на друг компютър и на него да няма шрифта fontawesome и съотвенто да не си задала embed за да ти съхрани шрифта и за другия компютър.
 • Защо не мога да инсталирам Font Awesome?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Защо не мога да инсталирам Font Awesome? Като кликна на посочения линк се показва Font Awesome версия 5.0.9, която след разархивирането има други файлове различни от показаните в урока. Показва се fontawesome-free-5.0.9. Кликам на него и се показват следните файлове: Кликам на web-fonts-with-css. (Няма фаил с разширение ttf.) Появяват се следните фаилове: Кликам на webfonts. Появяват се следните файлове: Мога да инсталирам само fa- brands 400, fa- regular 400, fa- solid 400

  Защо няма иконка от пред - позиция 2.? Когато се опитам да го инсталирам отново ми дава съобщение, че вече е инсталиран Font Awesome 5 Brands Regular. Това ли е търсеният шрифт? Ако е той защо не ми се появява картинката? Ако не е как да го инсталирам?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Когато кликна на Keep Source Formating автоматично се изписва Font Awesome 5 Free,но няма картинка. Във Word също се изписва шрифта, но има въпросителен знак. Къде бъркам?

  Дафинка Анастасова:

  Инсталирайте fa-solid-900, Type: True Type font file /този над fa-solid-900.woff/

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Инсталирах fa-solid-900, тип:True Type, но отново нищо не се получи. Само въпросителни.

  Буряна Пенкова:

  Ето как успях да го направя. Има два начина - да се свали като текст - иконата се изобразява като част от шрифт или като картинка.

  Като текст: 1. Инсталира се шрифт Font Awesome 5 Free-Solid-900.otf. При мен с другите шрифтове не стана. 2. В PowerPoint се избира този шрифт и се пише тестът под иконката. Например под иконка за елха има текст tree - изписва се tree - и иконката се появява. Иконките с текстовете под тях са тук: https://fontawesome.com/icons?d=gallery&m=free

  1. Като картинка Кликва се върху иконката - появява се прозорец с името на иконката, отдолу е изображението й, а между тях - текстови ред, в десния край на който има иконка за download. Сваля се файл с разширение svg - Scalable Vector Graphics, който може да се обработва с различни програми, а може и да се преобразува в jpg, например тук:

  https://www.online-convert.com/result/38d36ee0-5bb1-4091-b6a1-53615a9b1f33

  Другият вариант е да отворите svg файл с някой браузер, да копирате изображението и да го вкарате в PowerPoint. После го обработвате като картинка.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Буряна.

  Благодаря че сподели работещите варианти при теб!

  Сигурен съм че това ще помогне и на осталите във форума.