Животоспасяващи бързи клавиши по време на презентация

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С кой от бързите клавиши даваме начало на презентацията си?
F5
Escape
Shift
Enter
 
Коя комбинация ни помага да продължим от слайда, до който сме стигнали преди прекъсването?
Shift + F5
Enter + Shift
Escape + F5
Enter + F5
 
С кои от изброените клавишни комбинации НЕ можем да сменяме анимациите в слайда?
Shift и Escape
Стрелка наляво и стрелка надясно
Стрелка нагоре и стрелка надолу
Page Up и Page Down

Въпроси и отговори

 • Как да ползваме Shift+F5 ако имаме музика в презентацията?

  Iva:

  В презентацията от урок m01v02 има музика, която стартира със започването на презентацията. Стигаме до слайд 3 например, натискаме ESC и след това Shift+F5. Презентацията продължава от слайд 3, но без музика. Powerpoint 2010.

  Дарина Иванова:

  Ако е важно на 3-ти кадър да не се чува звука, може механично да се изключи, без да се спира мелодията или само да затихне (с клавишите за звук). В противен случай мисля, че трябва да включите нова икона с препратка към звука отначало или под формата на различен файл.

  Методи Атанасов:

  Забелязах, че когато не сме в Present view и натиснем 1 и след това Enter се вкарва нов слайд.

 • Как да ползвам бързите клавиши при работа с мобилно устройство?

  Веселина Радева:

  Има ли възможност да ползвам бързите клавиши при работа с мобилно устройство (телефон, таблет). Shift + F5 е особено интересен за мен.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Веселина.

  Определено в мобилните устройства, голяма част от функционалността на програмите е доста по-малка спрямо тази на настолен компютър или лаптоп.

  Идеята на коя и да е програма използвана през мобилно устройство е по-скоро за преглед, бърза малка промяна, коментар и т.н. .. Да в случая става въпрос именно за преглед на презентацията, което следва да се случи с SHift + F5 при нормалн и условия, НО предполагам че една от 6 - те функционалности показана с бутон в Power Point пригоден за мобилно устройство е именно бутон който да изпълни Shift + F5 ... имам предвид че наистина има толкова малко бутони че не се налага ровене из менюта, именно за да не се рови из менютата на пълната версия на PP хорат използват кратки клавишни комбинаци, НО тук с 6 - 7 бутона и два раздела най-вероятно ... опредено не са необходими клавишни комбинации.

  Веселина Радева:

  Аз взех, че актуализирах. Сега вече, когато затворя файла и го отворя отново, се отваря прозорец, в който PP ме пита искам ли да продължа от там, до където съм стигнала предишният път и посочва номерът на слайда (Shift + F5). Преди не ставаше така и го търсех сама с яко скролиране. Понякога дори успявах да се сетя до къде съм стигнала:-)))))) Безспорно няма как да се напъха цялата функционаллност в мобилна версия. Много благодаря за отговорът, Краси!

  Краси Кръстев:

  Супер, Веселина, че си актуализирала :)

  Моля, отговорът по-скоро беше насочващ именно за да поогледаш какво може да направиш по казуса. Наистина мобилните устройства са доста полезни с това че позвоялват този преглеед и бързи корекции, чрез аповете за почти всяка програма която имаме в Windows.