3 метода за лесно намиране на снимки за презентация

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Сайтове с качествени безплатни изображения

 

Thestocks - сайт с висококачествени фотографии. Когато го отворите в ляво ще видите лента с изброени уеб сайтове, от който може да сваляте снимки. Когато кликнете на някой от тях, съответния сайт ще се зареди, като лентата от ляво няма да изчезне.


Picjumbo - сайта предлага голямо разнообразие от снимки, които може да използвате за лична или комерсиална употреба. Повечето снимки са безплатни, но се предлага и премиум абонамент за 6 $  на месец.


500px.com - огромен избор от фотографии с високо качество. Ако искате да използвате пълните функционалности на сайта, трябва да се регистрирате. Голяма част от снимките са безплатни, но има и платени.

stocksnap.io- красиви и професионални снимки. Човек лесно може да намери, това, което му трябва посредством търсачката в сайта.

flickr - един от най-популярните сайтове за безплатни изображения. Огромна библиотека от снимки.
Има удобен начин за търсене на безплатни комерсиални изображения- филтър Creative Commons > Commercial use allowed
За да използвате пълната функционалност на сайта ще трябва да се регистрирате.

 

Въпроси и отговори

 • Защо във във версия 2007 не откривам Online Pictures? 

  Милена Цанкова:

  Кога се появява тази иконка Online Pictures? Не я откривам във версия 2007!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Online Picture са вкарани от версия 2013. 


  В 2007 и 2010, са под малко по друга форма... В менюто Insert има един таб който се казва Clip art - снимка 1 позиция 1, когато цъкнеш на него в дясно ще ти се излезне прозорец като този на снимка 2 позиция 1. В първото поле може да изпишеш какво точно търсиш ( снимка 2 позция 2 ).

   Във второто поле може да кажеш къде точно да ти търси описанието ( снимка 3 позиция 1 ) - дали на компютъра или в интернет пространството - махайки или слагайки тикчета.

  Във третото поле ( снимка 4 позциия 1 ) може да окажеш какво точно да ти търси като файл дали да е видео, дали да е аудио, дали да е картинка - махайки или слагайки тикчета.

  След като си избереш отиваш на бутона GO ( снимка 4 позциия 2 ) и следва резултата долу в полето ( снимка 4 позиция 3 ).


  Снимките са показани в среда на WORD 2007 ( поради това че в момента се намирам компютър който 2007 word и excel само ), в Power Point всичко е на абсолютно същите места.

  Попринцип лично ако търся картинка предпочитам да я търся по втория вариант показан в урока.


  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
  Емилия Георгиева:

  Благодаря за полезната информация.

  Diana Taskova:

  Благодаря,бяхте ми полезни в този урок.

  Катя:

  благодаря за информцията-полезна е

 • Може ли вкараме изображение с недостатъчна резолюция?

  Алмерия Монева:

  Ако сме си харесали дадено изображение и то е с недостатъчна резолюция, възможно ли е сами да си го преоразмерим до нужните пиксели и след това да го вкараме в слайда

  Дарина Иванова:

  Ако използваме Microsoft Office Picture Manager (включен в офис пакета) в "редактиране" има Resize. Там предлага най-добрата възможност за уголемяване на изображението (ако има такава). Така промененото изображение може да се използва в презентацията.

  Valentina:

  Blagodarq , tova mi beshe mnogo polezno

  Зоя Желязкова :

  Можем да преоразмерим изображение с недостатъчна резолюция, но ще развалим качеството на изображението.По добре е да търсим изображения с резолюции, отговарящи за цял, половин и четвърт екран - това, което г-н Цукев разгледа в урака.

  Венета:

  Използвам офис пакет, но нямам Microsoft Office Picture Manager, къде бих могла да го намеря? :)

  Лъчезар Николов:

  Най-добрият софтуер за фотоувеличение е BenVista Photozoom Pro. За съжаление е платен, но...оттук нататък всеки си знае как може да се сдобие с него. Може и с Фотошоп, но той не разполага с толкова добра resize технология.

 • Защо не виждам Olso inser from?

  Дафинка Анастасова:

  Защо не виждам Olso inser from в долната част на екрана, когато избера от рамката за изображения иконката Online Pictures и я стартирам?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Дафинка.

  Първо с коя версия на Power Pivot си?

  Ако си с 2016 може да отидеш на File бутона и след това в палетата в ляво да отидеп на Accounts и там от Add service (снимка 1 позиция 2) да добавиш Facebook като вариант за вкарване на снимки Online.

  Снимка_1

  Дафинка Анастасова:

  С версия 2013.

  Краси Кръстев:

  Здравей, отново.

  Трябва да акаунт и да си взлезнала в него.

  Може да влезнеш в акаунта си, избирайки бутона Sign in (бутона който се вижда на снимката поставена по-горе от теб) ако няма акаунта пак в отворлия се прозорец от Sign in имаш възможност да създадеш такъв.