Стилове за снимки. Уеднаквяване на различни снимки.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Каква е разликата между Picture Style и Picture Effects ?
В Picture Effects трябва да се избират поотделно всички ефекти, като сянка, отражение, зд ефект и др. А в Picture Style, powerpoint е обединил всички ефекти и може с един клик на мишката да се добавят върху снимката.
Picture Style ни дава възможност само да правим цветни корекции върху снимките, докато Picture Effects ни дава възможност да избираме от множество ефекти, които може да приложим.
 
Какви настройки мога да направя от менюто Picture Tools -----> Picture Effects ?
да добавя различни ефекти върху маркираната снимка
да изрежа снимката
да подравня снимката спрямо останалите обекти

Въпроси и отговори

 • Има ли начин за бързо уеднаквяване на изображения?

  Методи Атанасов:

  Когато сме избрали ефекти за дадено изображнеие, може ли автоматично другите изображения да добият този вид. За мен вариант е като се направи ефекта за дадено изображение, с помощта на Format Painter( двойно кликванe за multiple) да се изберат и другите изображения за да придобият същият вид. Ще се радвам ако предложите алтернативни начини.

  Грациела Георгиева:

  Здравей, Както и сам си споменал добър вариант е използването на Format Painer. Той е създаден именно с такава цел - за улесняване на стилизиране и форматиране на текст, изображения и други елементи. Вероятно си забелязал, че и в другите програми на Microsoft Office се използва това средство.

  Ивайло Миланов:

  Попринцип макросите не са лош вариант.