Тънкости при работа със сложни табулации

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Вярно ли е, че текстът след табулацията е подравнен винаги вляво?
Не е вярно. Табулацията може да се подравнява вляво, вдясно, центрирано, по десетична запетая
Вярно е. Като натиснеш клавиша TAB, тектът винаги е подравнен вляво.
 
Вярно ли е, че на един ред може да има само една табулация?
Не е вярно. На един ред може да има повече от една табулация
Вярно е. На един ред може да има само една табулация

Въпроси и отговори

 • Виктория Данаилова:

  Да, може.

  Отивате в Insert – Table – Excel Spreadsheetи на посоченото място в Word сеимпортира екселска таблица. Като кликнете два пъти в нея, тя става активна и може да правитевсичко, както в Ексел, т.е вие вече имате Еxcel в Word.

  Краси Кръстев:

  Здравей Valentinab ,в модул 5 на Word курса ще намерите повече информация ( тънкостите ) отностно съвместната работа на Word и таблици (Excel).

  Valentinab:

  Благодаря! :-)

  Marti0042:

  Урока е много полезен, но ми се иска да спомена как работя аз с табулация. Когато знам, че ще вмъквам текст, в който ще изполвам табулация, първо с помощта на линийката си преценявам всяка от колонките къде да почне, изписвам цифрата, подравняването и накрая натискам set. След като въведа всички мои желания за брой колони и как да са подравнени, тогава почвам да вмъквам текста.

  Диана Раденкова:

  Много полезен урок!Благодаря Ви!

  Райна:

  Интересно е и поставянето на водещи символи (Leader) от един до друг табулатор

  Yaneva:

  Урок, който ще ползвам постоянно! Благодъря!

  Diyana_georgieva:

  Благодаря! Много полезен урок. Ще има приложение в работата ми.

  Dans:

  Благодаря, много полезна информация

  мария:

  За мен този урок беше изключително полезен.

  Зоя Желязкова :

  Табулацията познавах само до колкото да поставя интервал.Научих страшно много от урока и от дискусията след урока.Благодаря на всички.

  Николай:

  Благодаря,мног се радвам за вмъкването на таблица отExcel във Word

  Величка:

  Много полезен начин.Благодаря .

 • Защо не се отваря диалогов прозорец Tabs?

  Александра:

  Здравейте, с Word 2013 съм. Когато кликна 2 пъти върху иконката за табулация, не се отваря диалоговият прозорец Tabs, а се отваря Page Setup. Как мога да го направя така, както е в урока - да се отваря директно Tabs?

  Краси Кръстев:

  Здравей, ето тук :


  http://aula.bg/question#id-117235200001


  http://aula.bg/question#id-112307200001

  в тези теми може да видиш как може да промениш някой от shortcut - ите или просто да ги нарпавиш по подразбиране.
  Александра:

  Благодаря :)

  Вяра Петрова:

  Много полезен урок!

  Александър Вецов:

  Темата с табулациите е интересна и полезна. Но за посочения в урока пример аз лично бих използвал таблици, чийто граници са невидими. Едно от предимствата според мен е, че форматирането на текстовете в клетките е по-лесно и по-бързо. Друго предимство е, че ако се наложи редакция на текст в някой от редовете и този текст е по-дълъг, то всички табулации се преместват надясно, което налага ново форматиране на табулациите. При използване на таблица, този по-дълъг текст просто се прехвърля на следващ ред.

  Rumyana:

  Здравейте, г-н Вецов. Напълно споделям Ващето мнение. И аз смятам, че с таблица е по-добре. Мога ли да се обърна за един съвет. Предстои ми корекция на един голям документ с много формули и съответната номерация. Формулите трябва са центрирани, а номера в дясно. Имате ли идея как най-лесно може да се направи.

  Доля МИРчЕВА:

  Много благодаря за този урок. Точно се чудех как да ви задам въпроса за тези Ruler-и, защото бях свикнала да работя с тях, а ги нямах и се чудех как да ги извадя. Не знаех как се казват.

 • Може ли да ми обясните защо, когато се опитам да центрирам дадена част от текст или да използвам табулация (Tab), за да направя абзац, се центрира цялата страница и съответно при табулация се табулира цялата страница?

  Радослав:

  Може ли да ми обясните защо, когато се опитам да центрирам дадена част от текст или да използвам табулация (Tab), за да направя абзац, се центрира цялата страница и съответно при табулация се табулира цялата страница?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Радослав.

  Най-вероятно става дума за текст, който е само в един параграф.

  Прилагането на табулация или акка да бъде подравнен даден текст става на база на параграф, ако текста е в един параграф, макар да селектираш само част от него няма да можеш да приложиш табулация или подравнение за тази отделна част от текста до моента в която тя не е отделен абзац (параграф). Отделните праграфи се генерират с Enter .