Промяна на широчината на колоните и височината на редовете на таблица

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Може ли в Word бързо и лесно да направим колоните на една таблица да бъдат с една и съща широчина ?
Да, чрез Distribute Rows в концептуалното меню  - Layout
Да, чрез Distribute Columns в концептуалното меню - Layout
Да, ръчно и на око, но не е никак бързо и точно
 
Може ли в Word бързо и лесно да направим редовете на една таблица да бъдат с една и съща височина ?
Да, чрез Distribute Rows в концептуалното меню  - Layout
Да, чрез Distribute Columns в концептуалното меню - Layout
Да, ръчно и на око, но не е никак бързо и точно

Въпроси и отговори

 • Защо не мога да отваря работния файл?

  Илияна:

  При свалянето на файла -m5v7.docx той се свали с добавката -br- накрая и при опит за отваряне се получи съобщение, че не може да бъде разпознат от Windows. С файла -m5v7-готово.docx всичко е наред. На какво може да се дължи това?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Илияна


  Виж дали сега всичко е ОК с файла.
  Илияна:

  Ами сега се сваля без проблеми. Разбира се, този проблем не ми попречи  на преминаването през урока. Обадих се заради обратната връзка. Между другото, имената на всички файлове в курса за Word след свалането си започват с малка чертичка, както съм написала по-горе. Въпросният файл след Вашата намеса обаче си няма чертичка. И все пак, откъде се взе това -br-?

  Краси Кръстев:

  ОК щом всичко се сваля без проблеми.

 • Как се променя широчината на колона?

  Христо Владимиров:

  Във видеото (към 3:00 минута) се казва, че директното преместване на границата на колона и преместването ѝ от линийката е едно и също нещо. Това не е вярно! Преместването на границата засяга само двете съседни колони, като разширяването на едната свива другата и обратно, но без да се влияе върху цялата таблица. При втория метод не се влияе широчината на съседната колона, а се избутват всички колони надясно, запазвайки тяхната широчината, но променяйки размера на цялата таблица.

  ПС. Странна е настройката на форума, която изисква да задаваме въпроси с конкретни въпросителни думи, Защо да не можем просто да напишем коментар, като например посочим неточности във видеото?! Това е някаква престараване от страна на програмиста.

  Иван Цукев:

  Извинявам се за неточния изказ и благодаря, че се включи да коментираш това. Наистина има разлика между двете.

  Колкото до форума... Направихме това допълнително, защото беше станал малък ужас със заглавията и никой не ги разбираше. Наистина в редки случаи е по-неудобно сега, но като цяло заради това изискване заглавията станаха поне 10 пъти по-четливи и ясни от преди.

 • Краси Кръстев:

  Здравей, Пепа.

  Попринцип може да го направиш от раздела Insert (снимка 1 позиция 1), след това да избереш Chart (снимка 1 позиция 2).

  Снимка_1

  Следва да избереш вида на диаграмата - снимка 2 позиция 1. И да приложиш избрания вид диаграма посредством OK (снимка 2 позиция 2).

  Снимка_2

  Следва да ти се вмъкне диаграма (снимка 3 позиция 1) и да се появи един малък Excel прозорец (снимка 3 позиция 2) в който може да въведеш данни базата данни на база на която да ти се формира графиката (снимка 3 позиция 3).

  Снимка_3

  Това е най - общо по отношение на въпроса: Как да направя диаграма в Word?

  Попринцип може да вкараш данните от Excel или директно от Excel да направиш диаграма която да вкъкнеш в Word... има безброй много вариации за това как да подходиш за направа на диграма в Word.

  Обикновено в 99 % от случайте диаграмите се създават в Excel и след това се поставят в Word, с динамична връзка така че променяйки базата данни в Excel това да се отрази и в Word. В курса по Excel има отделен цял модул за това как се създават диаграми.

  Може би ако конкретизираш какъв искаш да постигнеш като краен резултата, може да дадем по-конкретен отговор тук във форума.

  Надявам се този отговор да ти е полезен, макар и не толкова конкретен.

  Пепа:

  Благодаря Ви за отговора, рядко ми се налага да правя диаграма, но с Вашата помощ се надявам да успея да се справя. Благодаря !