Стилове за параграф и символи. Теми.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо модифицирахте стиловете от горното меню? Не може ли това да стане и от Styles като се кликне с десен бутон върху стила, който искаме да изменим? Видимо няма разлика - отваря се същия прозорец, но може би има друга причина?

  Кирилка Станкова:

  Защо модифицирахте стиловете от горното меню? Не може ли това да стане и от Styles като се кликне с десен бутон върху стила, който искаме да изменим? Видимо няма разлика - отваря се същия прозорец, но може би има друга причина?

  Margarita Angelova:

  Моето мнение е,че няма разлика.Но очаквам отговор от по-компетентни от мен.

  Ваня Пеевска:

  Да и според мен няма разлика, по скоро това е друг начин на отваряне на въпросния прозорец.

  Ваня Сиракова:

  Има разлика и тя е,че когато  модифицираме стилове ,след това  много по бързо и лесно да модифицираме целия документ.

  инж. Димитрина Янева:
  Няма разлика, пътя е различен. Ето още един начин за достигане на това меню-след кликване с десен бутон на мишката върху текста достигаме до " Styles", виждаме стила в който е форматиран параграфа или думата, зависи какво сме посочили и след това с десен бутон на мишката върху този стил може да направим необходимите промени.

  Зоя Желязкова :

  Различни начини за отваряне на меню, стигане до стил и модифицирането му

 • Защо не се отмята с "око" урокът, който съм изгледал?

  Георги:

  Изгледал съм всички уроци на курса "Тайните на Word". Но не всички се отбелязват с "око", като изгледани. Току-що изгледах Урок №4, от Модул3 - "Стилове за параграф и символи. Теми", но не ми се отбеляза като изгледан. Остана си "чавка". Излезнах от сайта, върнах се в него и пак си е "чавка". За да мина крайния тест, на всички уроци трябва да има "очи". Как да постъпя?

  Краси Кръстев:

  Здравей, за да преминеш теста просто трябва да си изгледал всички видео уроци от дадения курс,   Накратко :


  Означението с ОКО означава че дадения урок е гледан.

  Означението с ЧАВКА означава че дадени урок е маркиран като научен.

  Условието е ВСИЧКИ уроци да са изгледани т.е. да са маркирани със знак ОКО, или да са с ЧАВКА НО НЕ и да са просто с бяло поле.

  Вижте това видео тук :

   http://aula.bg/Word-introdukciia-kam-onalyn-obuchenieto-v-aula

  в него ясно е обяснено коя маркировка какво означава и какви са условията за преминаване на финалния тест.
 • Каква е разликата между стилове и теми?

  Dodo:

  Не мога да разбераразликата, взаимовръзката  и логиката междустилове и теми.  Работя с Office 2007. Стиловете сав раздела Home, темите - в Page Layout. Когато избера дадена тема от Page Layout  каква е взаимовръзката между дадената тема идаден стил? Избирам например някаква тема и избирам някакъв стил, темата сепроменя – тогава защо да го избирам. Защо да не променя х-ките на темата само? Имашенякъде подобен въпрос, но отговора беше повърхностен и  незадълбочен.

  Дарина Иванова:

  Стиловете се прилагат към параграфи, а темите към целите документи. Но темите са базирани на стилове, така че като променяме стиловете, се променят и темите.

  "Можете бързо и лесно да придадете на своя документ професионален външен вид, като приложите тема на документ. Тема на документ е набор от възможности за избор на форматиране, който включва набор от цветове на тема, набор от шрифтове на тема (включително шрифтове за заглавен и основен текст) и набор от ефекти на тема (включително ефекти за линии и за запълване).

  ВАЖНО   Темите на документи, които прилагате, засягат стил, които можете да използвате във вашия документ." 

  за 2007:

  https://support.office.com/bg-bg/article/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-fd8b5c86-b2be-4960-85a9-1d854935d520  Зоя Желязкова :

  Нисходящ ред - тема, стил, цвят и шрифт, т.е. ако прилагате теми в документа - може да сменяте стилове, може да сменяте цветове и шрифтове в целия документ, а не само на един символ.

 • Защо не работи стил за дума 

  Росица Вълова:

  Защо при избрана дума и приложен стил за дума-стронг например, то при повторение на думата стила не се повтаря?

  Росица Вълова:

  Повтаря се само модификацията, ако преди това към всяка дума поотделно е приложен съответен стил, така ли е?

  Андрей Николов Добрев:

  @Росица Вълкова, ако изпишете произволна дума и за нея зададете "стронг", при копиране и поставяне на същата тази дума в документа - тя ще се прехвърли, заедно с настройките, които сте задала. Ако просто изпишете същата дума, втори път - тя ще бъде нормален текст "нормал". Ако имате n-на брой думи (еднакви или различни това няма значение), на които сте задала стил "стронг", от бутона modify за конкретния стил "стронг" можете да въведете изцяло нов изглед на тези думи - в цвят, подчертаване, големина на букви и т.н. Тази промяна ще се отрази на всички думи със зададен стил "стронг". Надявам се това да отговори на въпроса Ви!