Изпращане на еднотипен документ до множество получатели

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да не ми хареса този урок? :)

  Peter:

  Това не съм го използвал и веднага ми хареса, но веднага възниква въпрос, възможно ли е да се изпратят тези писма до клиентите, но чрез и-мейл? Естествено, във файла от базата с данни ще има и поле "и-мейл"/.

  Иван Цукев:

  Mail Merge може да се ползва и за имейл с тази опция.

  Petia Nikolova:

  Естествено, спестява толкова труд. Много ми харесва! Ще го пробвам.

  Използвам случая да задам въпрос- при създаване на нов мейл адрес как може да се копират мейл адреси от адресната книга на колега с вече съществуващ такъв?

  Райна:

  Здравей Петя, прочетох няколко пъти въпроса, но не го разбрах. Може ли по-подробно да напишеш въпроса?

  Ваня Сиракова:

  При изготвяне списъка с адреси в Excel, за колоната с обръщение, споменахте, че се генерира с помоща на формула. Може ли да посочите каква е? Много благодаря!

  Мира Ганчева Димитрова:

  Формулата е от Excel и е функция IF - според мен може да я ползвате само, ако имате опит с програма Excel. Иначе се вижда за малко по време на урока.

  инж. Димитрина Янева:

  Ето формулата която използвам аз "= IF(G2="м";"Уважаеми г-н "&F2;"Уважаема г-жо "&F2)

 • Може ли да задам като база данни съществуващите данни за хора от пощата си ?

  Даниела Ганчева:

  Имам поща в abv.bg. В нея са запаметени данни за имена и адреси на хора. Може ли да се зададе по някакъв начин този списък като база данни за Word?

  Таня Вълкова:

  Много благодаря за отговор госпожо Иванова. Получи се след настройка на самото писмо.

 • Как мога да променя  форматирането на всички адреси, които са в базата ми данни едновременно да съответстват на шрифта и размера на буквите в писмото, без да променям самата база данни ?

  Таня Вълкова:

  Писмото е със шрифт Time New Roman 12 в Word 2010 , а адресите и имената са в Ексел 2010 шрифт Ariel 10. При импонирането на имена и адреси се налага всяко писмо да се преформатира.

  Дарина Иванова:

  Достатъчно е целият документ да бъде форматиран по желан от нас начин и конкретните данни за полетата ще добият същото изобразяване. Например:

 • Може ли да изпратим писмо с константно съдържание на повече получатели ?

  Boyana Ivanova:

  Здравейте, може ли да се изпрати един документ/ напр. писмо/, състоящ се от една страница до няколко получатели без да се променя нищо в писмото?

  Краси Кръстев:

  Здравей, естествено че може. Изготвяш документа и всяка една web базирана подържа изпращане на дадено писмо до няколко получателя. Обикновено се пише името на първи получател kr_krastev@abv.bg след което се слага запетая и името на втория получател, krasi@abv.bg и т.н. съответно се прикача документа който искате да стигне до получателите и така. Това ли имахте предвид ?

  Boyana Ivanova:

  Да, аз така практикувам, но се надявах да има и по - бърз начин. Обикновено ми се налага да изпратя документ на повече от 20 получатели, които търся един по един в списък./Работя с "АБV"/. Благодаря Ви за отговора!

  Десислава Борисова:

  Направете си групи в контактите на пощата и ще ви е по-лесно да ги търсите.

 • Защо дробните числа заредени в циркулярно писмо се закръгляват до втория знак след десетичната запетая? 

  Елена:

  Защо след като заредим екселски файл в циркулярното писмо, цифрите след десетичната запетая се намалят до втория знак? Трябва ли числата в Екселския файл, да бъдат записани като "текст" преди да се импортват?

  Дарина Иванова:

  Опитах да повторя Вашия пример и при мен за дробни числа се получи изобразяване до около 10 цифри след десетичната запетая, независимо какъв беше форматът в Ексел. След като изобразих дробните числа като текст, нямаше проблем с изобразяването. Когато създам базата данни директно със създаването на циркулярното писмо всичко си е нормално. Надявам се да има начин и за екселския файл. Ако откриете нещо, пишете.

 • Как да махна запетайките при експортиране на контакти от abv.bg?

  Петър Петров:

  Здравейте, има следния проблем. Имам 643 контакта към abv.bg, които експортирах под формата на Excel таблица. Сега се сблъсквам с това, че на самия файл има запетайки между имената и адресите , идеята ми е да оставя само имената и адресите, но доста работа е да махам навсякъде запетайките. Знаете ли по - лесен начин?

  Никола Петров:

  В Excel има функция Trim, която ще остави по един интервал между думите или ако думата е изместена с няколко интервала от началото в дясно. Лек ден и успехи!

  Валентина :

  Също с Crtl + F, отивате на Replace и на първия ред слагате , където пише Find what, а на втория replace with го оставяте празен, така казвате на ексел, намери в листа всички запетайки и ги замени с празно пространство, кликате на ок и сте готови :)

  Валентина :

  Забравих да кажа, натискате Replace all, долу в ляво :)

 • Защо няма Екселски файл?

  Luba:

  За да упражня урока.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Люба.

  Имало е технически проблем, най-вероятно.

  Екселския файл е под урока (снимка 1 позиция 1).Може да си го свалиш и да се упражниш.

  Снимка_1

 • Как да изпратя еднотипен документ до множество получатели по имейл?

  Филиз Велиева:

  Можете ли да опишете подробно пътя по който това може да се получи. Разбрах, че изпращането става през Send Email Messages.

  Kocho:

  Може ли малко разяснения по въпроса. Какво по-точно се опитваш да направиш?

  Имаш един документ, примерно рекламна брошура, и списък с имейли. И искаш този документ да го изпратиш на всички тези мейли?

  ИЛИ

  Има документ, примерно писмо, в който текстът е един и същ, но някои думи (име, адрес, обръщение) се променят във всяко отделно писмо.

  И искаме за всеки имейл от списъка да подготвим едно писмо и да изпратим на ivan@alabala.com писмо с обръщение "Уважаеми, Иван", на pesho@ahuihu.bg да изпратим "Уважаеми, Пешо" и т.н.?

  Филиз Велиева:

  Вторият случай, който си описал ми е интересно как би станал.

  Kocho:

  Я виж това дали ще ти помогне:

  линк

  Филиз Велиева:

  Отворих линк-а, разбрах, че за да изпрашам имейли трябва да имам инсталирана имейл програма съвместима с MAPI(например Outlook или Gmail) но инсталирането и свързването не ми е все още ясно как става. Бих била благодарна ако някой нагледно покаже целия път с изображения за по-голяма яснота.