Съживяване на скучни Word документи с диаграми

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Променя ли се форматирането на обектите, вкарани от Excel в Word, спрямо форматирането в Word ?
Да, приема форматирането в Word
Не, не приема форматирането в Word
В Word не може да се вкарват обекти от Excel

Въпроси и отговори

 • Защо нямам Chart Tools?

  Албена:

  След като копирам и поставя диаграмата от Excel във Word и избера обекта, получавам вдясно до него само едно квадратче с дъгичка в средата, докато при Вас има още три знака - +, четка и още нещо. А горе ми се отваря Picture Tools, а не Chart Tools. Някакви настройки ли трябва да направя? 

  Краси Кръстев:

  Здравей, предполагам че проблема е в това че си paste - нала диаграмата в word  като изображение, затова се отваря и концептуланото меню Picture Tools, a не Chart Tools. Ако от Excel дедеш с десен бутон copy на диграмата след което отидеш в Word и дадеш paste ( и по точно стелкичката под paste ) ( позиция 1 на снимката ) след което изберш paste special ще ти се отвари прозорец като този показан на снимката от там избираш една от двете опции, които съм посочил ( позиция 2 или 3, за предпочитане е опцията в позиция 2) така вече трабва обекта който си поставила в Word  да е Chart ( диаграма ) и да можеш да го модифицираш, от концептуалното меню Chart Tools.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Христина Величкова:

  Макар и да ми е ясна тази тема, много ми допада обяснението, което сте дал, г-н Кръстев! Кратко и ясно - често е трудно постижимо, но и възможно най-полезното!

  Mariya:

  И на мен ми дава само тази опция.Може ли да се промени на Chart tools?

  Ирина:

  Здравейте, аз също нямам chart tools! Дори и да "поставя специално" не ми се отваря опцията, която вие показвате. Може би има някакви допълнителни настройки в WORD?

  Краси Кръстев:

  @ Ирина, Mariya


  Здравейте, вижте да не би копирайки Chart -a да сте го копирали с " Copy as a picture" , а не с обикновено копиране Copy, защото копирайки Chart - a така директно следва да имаме запаметена снимка, а НЕ Chart в копието ... и след това тръгвайки да го paste - ваме да имаме варианта за опции за Paste Special показана на снимката от Mariya.

  Нека пробваме така маркирайте Chart - a след което отиде на Copy от раздела Home ( снимка 1 ) 
  Ирина:

  Здравейте, диаграмата не е копирана като picture. Реших проблема от настройките:

  Options –advanced – use smart cut and paste – там има settings и в settings слагаме отметка на adjust formatting when pasting fromMExcel.

  Ivan Mirev:

  Полезно! Благодаря!

 • Краси Кръстев:

  Здравей, пробвай с алтернативния видео плеър - снимка 1. При мен върви без никакви проблеми и с двата плеъра. Може да е ти е слаб Интернета или просто в момента да си теглил нещо. Пробвай и с Mozzila, ако искаш. Въпреки че щом не тръгва проблема с Chrome, то най - вероятно проблемът е от Интернет връзката.

 • Защо не мога да отворя някои от файловете?

  Методи Кирилов:

  Предполагам, че нещо в настройките на Word и Exel имам объркано, но все по-често не мога да отворя даден файл. Излиза ми съобщение: "Отваряне в защитен изглед". При някои от файловете дава чрез Редакция да се отвори файла, но в някои изобщо няма такава опция.

  <

  p>Моля за съдействие за решаване на проблема!

  Краси Кръстев:

  Здравей, пробвай като отидеш на File след това на Options след което отиди на Trust Center след което натисни бутона Trust center settings след което в новоотворилия ти се прозорец отиди на Protection view и премахни отметките за protect view ( защитен изглед ).

  Методи Кирилов:

  Извинявам се много - пропуснах да поясня, че работя с Word 2010 на български език. Предполагам, че версията е от значение за решаване на проблема.

  Премахнах отметките за protect view ( защитен изглед ) според указанията, но за сега проблемът си остава без решение.
  Методи Кирилов:

  Благодаря за помощта! 

  След рестартирането на компютъра всички файлове вече се отварят без проблем.

  Методи Атанасов:

  Когато не са премахнати отметките и докуметна е в защитен режим, копирането на таблица от ексел се разпознава само като картинка.

 • Защо не мога да отворя файла?

  Методи Кирилов:

  Нещо не ми се получи прикачането на изображение (за което се извинявам) и за това го правя чрез нов въпрос.

  Методи Кирилов:

  Благодаря за помощта! 

  След рестартирането на компютъра всички файлове вече се отварят без проблем.

  Антон Иванов:

  Методи, с прикачването явно си се справил (при мен се получи с използването на Chromе), но като човек с дългогодишен опит по поддръжка и като ти гледам десктопа, съвет - остави си на десктопа 2-3 иконки. И то ако са папки, да бъдат само шорткъти, не самите папки. Отделната папка с документи не е случайно измислена, а резултат от опита и фиидбека на милиони потребители. А още по-добре е да я изместиш на диск, различен от системния.