Въведение в курса

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да сменя езика на програмата от руски на английски?

  Christina Kelisakieva:

  Здравейте, моля за помощ, бих искала да започна курса ви за InDesign и с тази идея си инсталирах програмата от Creative Cloud на Adobe. Тъй като компютъра, на който инсталирах програмата е на руски и самите Creative Cloud и Indesign са на руски. От менюто Preferences няма никаква промяна. Някаква идея как мога да го сменяна английски, защото не мога да започна курса. Ще се радвам ащо ми изпратите някакви напътствия

  Toni:

  Здравейте, имам идея как ще стане, но първо ще го тествам на моя компютър и след това ще пиша. През това време може да видите къде точно ви се намира инсталационна папка на Indesign  на вашия компютър, защото промените, които ще правим са във тази папка. 

  Поздрави, Тони
  Toni:

  Здравейте, ето го и решението на вашия въпрос. 

  Аз лично си промених езика на фреснки стана без никакъв проблем. Успех!
  Toni:

  Изяла съм малко букви, за което се извинявам.

  Десислава:

  Здравейте,аз направих всичко това също,но сега Илюстратор не ми се отваря

 • Как да инсталирам програмата?

  Diana Stoycheva:

  Извинете, може ли някой да приложи линк в коментарите от където бих могла да изтегля програмата?

  Лилия Ласкова:

  Здравей! Можем да ти предоставим линк към безплатната пробна версия от официалния сайт на Adobe. Влез тук: https://creative.adobe.com/products/download/indesign Успех с инсталирането и обучението! :)

  Лилия Ласкова:

  Здравей! Под първия урок - "Интродукция към онлайн обучението" можеш да откриеш линк към пробната версия на програмата. Можем да ти предоставим единствено линк към официалния сайт на Adobe. Успех!

 • Къде може да се изтегли безплатна версия на In Design

  Miroslava Camburova:

  Здравейте, инсталирах си програмата In Design от Creative Cloud на Adobe, но тя се оказа с ограничено време на ползване до 1 седмица и после ми предлагат платена версия. Моля, кажете ми откъде да си сваля безплатна версия, пък било и с по ограничени възможности!

  Rivolina:

  Драга Мирослава, опитайте като се регистрирате в сайта Zelka.org и там изискате Adobe InDesign CS6. Свалянето е опростено. Не изисква ключ. Успех!

  Ekaterina:

  Може ли да пуснете тези записи на по-бавни обороти - толгова бързо говорите, че не винаги се разбира какво казвате. Все пак това е лекция , а не надбягване ;)

  Злaтинa Гaнчевa:

  Здравейте, Екатерина. В интерфейса на видеото има опция, за насройка на скоростта на възпроизвеждане на звука. :)

  Маргарита Панайотова:

  Бихте ли посочили къде се намира тази опция, защото не мога да я открия! Благодаря предварително!

  Peter:

  (http://upload.aula.bg/screenshot5df5aac-dbfb36d5.jpg)

 • Защо не мога да сваля работната тетрадка?

  Емин:

  Когато се опитам да сваля работната тетрадка се получава някаква грешка и въобще не тръгва свалянето. Не знам дали има връзка с това, че се опитват да я сваля от чужбина.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Емин.

  В момента има временен проблем с работната тетрадка при всички курсове, независимо откъде се опитвате да свалите работната тетрадката.

  Програмистите на сайта знаят за проблема и съм сигурен че в най-скоро време ще бъде оправено.

 • Как да направя интерфейса на програмата да бъде по-едър като шрифт и икони?

  Boryana.staneva:

  Здравейте. Къде мога да настроя иконите и текстовете от менюто (интерфейса) на самата програма да бъдат с една идея по-големи? В момента е доста по миниатюрно при мен, отколкото при вас на екрана или други програми, които използвам (photoshop и тн.) Доста напряга зрението. Прикачвам изображение на проблема. Не знам дали ще се вижда - но всичко е доста ситно в програмата.

  Rumen Gotsev:

  Цъкнете с десния бутон на мишката върху работния плот - появява се диалогов прозорец - изберете Personalize - Display - Medium 125%, след това ще трябва да излезете - log off без да рестартирате системата. Вече имате големи икони.