Kak да създаваме индекс?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
M8_L6_ Какво ще стане ако имаме думи на латиница, а не сме селектирали тази секция от менюто Sort Options?
Тези думи ще се появят в списъка с Индекси под секцията Symbols
Тези думи няма да се генерират в списъка с индекси
Ще се генерират два списъка на латиница и кирилица, като първо ще имаме буква и под нея ще се намират думите започващи с тази буква

Въпроси и отговори

 • Какво е приложението на индексите?

  Веселина Грозева:

  Разбрах как се създават индексите и всичко ми се получи точно както е обяснено. Но не разбрах каква е целта и какво е приложението им. Защо се правят списъците с индекси?

  Екатерина:

  Ѝндекс (на латински: index – списък, регистър, указател, а също показалец) – число, букви или друга комбинация от символи, посочващи мястото на елемент в някаква съвкупност или характеризиращи състоянието на някаква система, например показател за активност, производителност, развитие, изменение на нещо. Вижте още в Google. Ако например сте забелязали в края на учебник има индекс за използваните думи и изрази да кажем в английския език.

  Валентин Рангелов:

  Изключително полезна опция! Особено в специализирани обемни издания в дадена област - индексът помага за бързо намиране на интересуваща ни в момента тема по Ключова дума, термин, или израз...

 • Как да създам индекс по-бързо?

  Божена:

  Как да създам индекс по-бързо? Може ли да се добави списък от думи в основната функция вградена в индизайн и какъв формат трябва да са? Трябва да направя индекс (именния показалец) на една книга, обаче е доста голям. Разполагам със списък на нещата, които трябва да бъдат включени. Работя с индизайн CS 5.5 Благодаря!

  Rumen Gotsev:

  Следвай внимателно инструкциите във видео урока - това може да стане чрез поставяне на пауза чрез натискане на клавиша Spacebar - интервал. вземи си тетрадка и си води записки. после си ги препрочитай докато ги запомниш. и не забравяй постоянните упражнения водят до най-добрата практика при създаване на съдържание и индекси.