Анкета_Работа с радио бутони

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо  за Normal on  за 1 ви  верен отговор избираме  лилаво ,за 2 ри верен отговор избираме  синьо, за 3 ти верен отговор избираме червено ?Правилно ли съм разбрала?

  Цвета Попова:

  Да разбираме ли ,че за Нормално верен отговор а трябва да ни е оцветено в лилаво,верен отговор б синьо,верен отговор с червено?Неверен отговор лилаво?
  Михаела Михайлова:

  Здравейте! В тази анкета няма верни и грешни отговори. Просто, когато правим бутоните при Normal On слагаме цвят, в който ще се оцвети бутона, когато е активен (ако ние изберем него за наш верен отговор). Ако обаче не е активен, избираме друг цвят (разбира се цветовете може и да са еднакви) за полето Normal Off. При Rollover on цвета се променя, когато минем през него с мишката. Цветовете може да си ги изберете Вие, както решите. Това е само пример. Ако не искате, не активните бутони да са лилави, просто ги направете цветни. Така или иначе, когато отговорите на следващия въпрос, оцветяването изчезва.

  НИКОЛАЙ:

  мОЖЕМ ЛИ ДА НАПРАВИМ АНКЕТА С ВЕРНИ И ГРЕШНИ ОТГОВОРИ ТИП ТЕСТ И ПРИ ВЪВЕЖДАНЕ В ПОЛЕТО URL НА САЙТА ИЛИ МЕЙЛА ТРЯБВА ДА ВЪВЕДЕМ?