Анкета_Работа с радио бутони

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо  за Normal on  за 1 ви  верен отговор избираме  лилаво ,за 2 ри верен отговор избираме  синьо, за 3 ти верен отговор избираме червено ?Правилно ли съм разбрала?

  Цвета Попова:

  Да разбираме ли ,че за Нормално верен отговор а трябва да ни е оцветено в лилаво,верен отговор б синьо,верен отговор с червено?Неверен отговор лилаво?
  Михаела Михайлова:

  Здравейте! В тази анкета няма верни и грешни отговори. Просто, когато правим бутоните при Normal On слагаме цвят, в който ще се оцвети бутона, когато е активен (ако ние изберем него за наш верен отговор). Ако обаче не е активен, избираме друг цвят (разбира се цветовете може и да са еднакви) за полето Normal Off. При Rollover on цвета се променя, когато минем през него с мишката. Цветовете може да си ги изберете Вие, както решите. Това е само пример. Ако не искате, не активните бутони да са лилави, просто ги направете цветни. Така или иначе, когато отговорите на следващия въпрос, оцветяването изчезва.

  НИКОЛАЙ:

  мОЖЕМ ЛИ ДА НАПРАВИМ АНКЕТА С ВЕРНИ И ГРЕШНИ ОТГОВОРИ ТИП ТЕСТ И ПРИ ВЪВЕЖДАНЕ В ПОЛЕТО URL НА САЙТА ИЛИ МЕЙЛА ТРЯБВА ДА ВЪВЕДЕМ?

  Rumen Gotsev:

  Аз имам една идея: да направим училищен тест по английски език или руски език. За грешен отговор бутон червено, а за верен отговор бутон зелено.

  Примерни сайтове с онлайн тестове по английски или руски език:

  1. https://www.examenglish.com/leveltest/grammar_level_test.htm
  2. https://www.examen.ru/add/tests/testyi-po-russkomu-yazyiku-1170/
  3. https://moeobrazovanie.ru/online_test/russkiy_yazyk
  4. https://mgu-russian.com/ru/learn/test-online/
  5. https://onlinetestpad.com/ru/tests/russian