Запознаване с панела Paragraph

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кои опции използваме, за да поставим отстояние преди или след параграф?
опциите за left/ right indent (ляв/ десен отстъп), които се намират непосредствено под секцията за подравняване
опциите за first line left indent/ last line right indent (първи ред ляв отстъп/ последен ред десен отстъп), които се намират непосредствено под секцията за left/ right indent (ляв/ десен отстъп)
опциите Space before/ Space after (отстояние преди/ отстояние след), които се намират непосредствено над секцията за поставяне на падащи букви (Drop cap number of lines)

Въпроси и отговори

 • Как да поставим текст със стил от друга програма?

  Георги:

  Здравейте! Как можем да поставим текст със стил създаден в индизайн, който сме копирали от друга програма, например Word?

  Ели:

  За да се запази стила на документа, който ще се копира: От работния лист в Индизайн - File>Place>> Изб. от диалог прозорец doc, който искаш да копираш >> Open Текста се закача за курсора >> Задържа се SHIFT+КЛИК върху работния лист>> Текстът на документа, заедно с форматирането от Word се излива в Индизайн и т.н.

  Rumen Gotsev:

  Най-добре е да се научите да създавате стиловете в индизайн - InDesign. Ако не знаете английски използвайте Google преводач: https://translate.google.bg/?hl=en&tab=TT https://helpx.adobe.com/bg/indesign/using/paragraph-character-styles.html https://helpx.adobe.com/indesign/using/paragraph-character-styles.html#apply_styles https://layersmagazine.com/using-the-next-style-paragraph-feature-in-indesign.html https://www.youtube.com/watch?v=RXRT3dHu6_o - курс по Adobe InDesign за начинаещи. Курсът е на английски.