Селектиране и преместване на обекти 

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Ako искаме временно да излезем от режим на работа с някой инструмент, за да направим промени или да преместим обект, задържаме клавиша :
Ctrl
Alt
Shift

Въпроси и отговори

 • Как мога да преместя картинка на някакво разстояние?

  Георги :

  Здравейте, Искам да преместя изображение на някакво разстояние, няма значение на какво. Проблемът ми е че не мога да го селектирам по никакъв начин. Самото изображение има някаква кафеникава рамка около него и има още една синя рамка...

  Ако местя само синята рамка не се мести картинката, а ако местя картинката без синята рамка започва да се скрива част от нея...

  Предполагам че по някакъв начин трябва да местя картинката заедно със синята рамка, но не знам как става. Благодаря ви за помощта.

  Цвета Попова:

  явно има презастъпване на рамки.Пробвай с кликане на рамката,Ctrl и клик отново.Или с Ctrl +X върху снимката , Ctrl +V- така я триеш и я поставяш отгоре.

  Георги :

  Благодаря ви за отговора и отделеното време. Получава се някакъв резултат с кликане и CTRL но не мога да разбера. Веднъж се получава друг път не. Явно не правя нещо като хората. А със задържан Shift какво се селектира?

  Йоана Христова:

  Местите картинката в полето, а не полето с картинката. Трябва да я хранете в някой от ъглите, а не в средата, за да местите карето, а не да намествате картинката. С кухата стрелка местите снимката в полето, т,е, определяте как да се кадрира, а с плътната местите карето, т.е. позицията в страницата, но като хванете центъра, може да се намества и снимката... та малко е въпрос на проба грешка и навик.

  Георги :

  Много ви благодаря

  Михаела Михайлова:

  Здравейте, Георги! Смятам, че при Вас се е получило така, защото сте маркирал самата картинка. Синята рамка е рамката на обекта. Докато кафявата рамка е рамката на маркираната от Вас картинка. Затова, когато движите кафявата рамка с картинка и отидете до края на синята, то картинката се скрива. Синята рамка очертава края на Вашето изображение. Затова можете да действате така: докато сте още на черната стрелка, местите картинката, където решите (но в синята рамка) и после отивате в един от краищата и и намалявате нейния размер (на кафявата рамка). За равномерна промяна на размера натискате Shift+Alt+клик на някоя страна на картинката.

  Георги :

  Благодаря ви, моята идея беше да местя само изображението, както е в други програми. Тука е по друг начин.