Поставяне на текст от Microsoft Word в Indesign

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Ако текстът, който поставяме в Indesign не може да се събере в текстовата рамка или работен лист, които сме направили и не сме маркирали опцията Primaty text frame при създаване на документа, как може да добавим страници?
след като заредим курсова с текст ( от File-Place), отиване в панела Pages и добавяме толкова страници, колкото смятаме, че са ни необходими
след като заредим курсова с текст ( от File-Place), задържаме клавишите Ctrl+Shift, така индизайн автоматично добавя толкова листи, колкото е нужни
след като заредим курсова с текст ( от File-Place), задържаме клавиша Ctrl, така индизайн автоматично добавя толкова листи, колкото е нужни 
след като заредим курсова с текст ( от File-Place), задържаме клавиша Shift, така индизайн автоматично добавя толкова листи, колкото е нужни

Въпроси и отговори

 • Защо настройките на параграфите, които създадох не се прилагат както в урока?

  Hristiyana:

  Здравейте, създадох Word Document, създадох и 2x New Paragraph Style, замених ги в менюто Style Mapping, но явно не по правилния начин, защото от променени цвят и шрифт и отметната Underline опция, само подчертаването се активира.

  Toni:

  Здравей, Хриси. От това, което виждам поставяш стил Основен текст, а не Основен текст- Индизайн. 

  Предполагам, че работиш в нов файл, а не използваш прикачените работни файлове към курса. Ако е така  провери настройките на стиловете, които използваш дали да еднакви. Аз също пробвах на 2014 СС и при мен няма проблем. 


  Даниела Найденова:

  Ако работите в нов файл, просто импортирайте стиловете от работния файл към урока - от допълнителното меню към Paragraph styles --> Load Paragraph styles и избирате файла от урока. Стиловете се добавят и вече можем да ги ползваме :)

 • Защо не ми поставя текста в колони?

  Веселина Грозева:

  Правя всичко по урока, но , когато създам предварително колони и при поставянето задържа SHIFT текста не ми се разпределя в колоните, но ми се копира на целия лист! Къде може да ми е грешката???

  Omana Katzarska:

  (Това е защото самата рамка на текста е за върху цял лист може би) Можете да промените това след като вече текста е копиран на целия лист. С десен бутон на мишката отваряте Text Frame Options и задавате броя на колоните. Преди това курсура трябва да е поставен някъде в текста и да е включено Preview.