Работа с вюпорти (viewports)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
В кой от четирите стандартни viewport-а виждаме обектите с реални перспективни съкращения?
Perspective
Top
Front
Left

Въпроси и отговори

 • Как да възстановя лентата за навигация на viewports?

  Maria B:

  Здравейте, при мен изчезна лентата за навигация на viewportite, (вертикалната в ляво), от кое меню мога да я възстановя?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, кликни с десен бутон някъде на празното пространство на Main Toolbar-a и избери Viewport Layout Tabs ,както е показано на прикаченото изображение и трябва да се появи тази лента за навигация на вюпортите.

 • Йордан:

  Предполагам е понеже моята версия е 2017, но това значи ли ,че този курс за който съм ПЛАТИЛ сега става БЕЗПОЛЕЗЕН за мен заради версията ми 3ds max 2017???

  Краси Кръстев:

  Здравей, Йордан.

  В Аула се предлагат, уроци, форум за коментари, упражнения, тестове, файлове за споделяне и още куп други неща за дадения софуеар, но не и самата програма.

  Това, което мога да те посъветвам е да използвате education версията на програмата, линк към която има в първи урок или тук

  Специално в случая при теб става дума за курса 3Ds Max Arnold .

  Този курс наистина изисква минимум версия 2018, поради факта че рендер енджина, който се разгледажда в курса е Arnold, който от своя страна беше наложен в Max от версия 2018.

  Именно поради тази промяна и поради доста други случили се промени от курса ни записан на 2014 версия, в която версия се разглежда Mental Ray, решихме да се създаде именно изцяло нов курс за Макс, който е за новият рендер и със всички настъпилипрмени в Макс във времето.

  Смятам че курса е изключително изключително полезен, т.к. поне по мое скромно лично мнение, доста по настройките на новият енджин са различни спрямо стария и с много по-интересни възможности. Това е мое лично мнение като любител, не толковата като професионалист, за ползването на софтуера.

  За професионалисти и хора, който се занимават с този софтуеар курса си е направо безценен, за в бъдеще ще е още по-ценен т.к. след време ще ползва основно само и единствено този енджин и хората които имат познания за него следват да са доста по-напред с материала :) . Повече хора работещи с Max обикновенно работят с този комерсиален софтуеар и на 90% работата им е за други Държави, не толкова за България. До една годинa стандарта, поне според мен, на запад ще е Arnold за работа с Max.

  Ако на този етап от време нямате възможност за инсталацияна версия 2018 било то и education версията на 3D Max, то няма проблем да се обадите в офиса или да пишете до административния email - maria@aula.bg да опишете този проблем, който имате и съответно суматата, която сме заплатил ще ви бъде върната.

  Мисията на Аула не е да ви вземе парите и да ви даде нещо, което да е "безполезно" за теб ..... мисията на Аула поне за мен е била, хората който искат да се развиват, да пестят време, пари и нерви, да научат как разумно да ползват софтуера, с които работят всеки ден или ще ползват в бъдеще.

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, менюто Scene Explorer се намира в м. Tools

  Ивайло Искренов:

  Ако искаш след това да го поставиш в лявата част на монитора, както е по подразбиране, кликни в горната част на отверения вече прозореци и го влачи до лявата част - ще светне в синьо когато може да се прикачи. Другият вариант е кликнеш с несен бутон вурху името на прозореца и от менюто което се появява да избереш Dock и от там да избереш от коя страна автоматично да се прикачи прозореца.

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, уроците за този курс са записани на версия 2018. Вероятно ти си с по стара от тази версия и за това излиза това съобщение