Избор на рендер енджин

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
От избора на render engine зависи:
следващият избор на светлини, камери и материали
начина, по който ще моделираме обектите
дали да използваме 3D обекти от друг софтуер
какви модификатори да използваме

Въпроси и отговори

 • Може ли да ми препоръчате рендер който е включен в 2017?

  Йордан:

  Може ли да ми препоръчате рендер който е включен в 2017, а те са :

  Ивайло Искренов:

  Здравей, рендер-енджините, които виждаш в списъка са с различни настройки един спрямо друг и също така те идват с набор от свой елементи в материали, светлини и камери. Курса който гледаш в момент е записан с Arnold, който е включен във версия 2018. Предишният курс, който е за Мах2014 е с MentalRay. Може би ще е по-полезно за теб ако ползваш Мах2018 или гледаш другият курс. Ако избереш вариант със смяна на курса, пиши на e-mail-a на аула, за да ти помогнат по този въпрос.

  Миглена:

  Здравейте, имам сходен проблем с колегата, който е писал по-горе. Започнах курса с изтеглена версия 2016, в указанията при започване на курса пишеше, че може да се работи и с по-стари версии. Файловете, които са качени тук от всички упражнения не мога да ги чета с моята версия и съответно сама си рисувам и се справям до момента...но какво да правя от тук нататък ? :(

  Ивайло Искренов:

  Здравей Миглена, курса който гледаш в момент е записан с Arnold, който е включен във версия 2018 - всички работни файлове са за версия 2018, за по-ниските версии е по-подходящ курса за 2014. Предишният курс, който е за Мах2014 е с MentalRay. Може би ще е по-полезно за теб ако ползваш Мах2018 или гледаш другият курс. Ако избереш вариант със смяна на курса, пиши на e-mail-a на аула, за да ти помогнат по този въпрос.