Курс "Бизнес Анализи с Microsoft PowerBI"

Научи Power BI и работи като най-добрите професионалисти

Вземи този курс
 

Внимание! Това е PRO курс

Този курс не е за абсолютно начинаещи. Този курс е за хора, които искат да се занимават с бизнес анализи на професионално ниво. Това е за хора, които вече са работили със софтуер като Excel, но искат да се развиват и да увеличат продуктивността и ефективността си.

Изисквания за регистрация:

 • Вече обработвате данни, но често с друг софтуер, например Excel; Работите поне 2 часа на ден на компютър.
 • Част от вашите отговорности или интереси е анализирането на данни с цел взимане на бизнес решения;
 • Excel е един от основните софтуери, с които се работи във вашия бранш, но виждате как започва миграция към PowerBI.

Ако се нуждаете от разработване на сложни или много подробни анализи, можете да спестите време и усилия с помощта на онлайн обучението "Бизнес Анализи с PowerBI" от учебен център "Аула". 
 

Ето какво ще научите в курса

Ще Ви покажем как дори най-сложните анализи могат да се направят лесно и ефективно, стига да разберете колко мощен софтуер е PowerBI и да използвате пълноценно функционалността му. Ще разберете как можете да постигнете всичко, което винаги сте искали при работата си с PowerBI. И още:

 • Как да събирате данните от няколко екселски файла на едно място. Супер лесно, без VBA;
 • Кои са тези над 60 източника на данни, които се ползват във Power BI;
 • Че това, че са ви дали данни, които са зле подредени не означава десетки загубени часове;
 • Как всъщност да изчистите данните, да ги подредите и облечете в хубави графики;
 • Че връзките между таблиците са по-лесни за разбиране от връзките между хората;
 • Кои са всъщност компонентите на Power BI Desktop;
 • Каква е разликата между Power BI Desktop и Power BI Service;
 • Какво е DAX и как се правят мерки;
 • Как да направим интерактивни графики... и как да контролирате графиките да не бъдат толкова интерактивни;
 • Какво е то йерархия при данните и съществува ли освен във фирмата и в казармата;
 • Че стойностите могат да стоят в кофички по ваш избор (не по цвят, но по големина!);
 • Как да споделяте дашбордите и как да спрете да ги споделяте;
 • Как да създадете пакет от дашборди и репорти, които да споделите; Как да вградите направеното от вас в един блог;
 • наистина ли четете още? запишете се, вие сте любопитен човек :)

Това обучение НЕ е подходящо за:

 • за хора, стъпващи тепърва в сферата на работата с данни - необходимо е да се чувствате комфортно в Power BI;
 • за хора, които не искат да си говорят с данните, защото и те не им говорят нищо;
 • тези, които са бягали от часовете по математика в училище (защото повече математика от училищната няма да ви трябва!).​​

Това обучение е подходящо:

 • за тези от вас, които искат да надградят над Ексел и да научат основите на според доста хора най-добрия продукт за Business Intelligence; 
 • за бизнес анализатори и консултанти;
 • за мениджъри, които искат да следят процесите, които управляват;
 • за практически всеки, който се занимава с анализи на данни.

Начин на провеждане на обучението:

Обученията в "Аула" са изцяло онлайн и тази форма на обучение се харесва изключително много. Не е само наше мнението, че тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Преподавателите в "Аула" са практици, които си изкарват хляба, докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите.

Ще можем да приемаме само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задеде вместо теб. Това, обаче, е доста времеотнемащо, дори да се приеме, че са необходими само 5мин. за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. 

Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте регистриран потребител и имате парола, новият курс ще се появи на началната Ви страница.

Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 5 седмици или малко повече от един месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има .XLSX или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение в днешно време и сме го избрали след задълбочени анализи и тестове поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато Ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не Ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, Вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате модула за автоматични разрези може това да не Ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите автоматични разрези, можете да си прегледате видеоуроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок Ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.

Програма на курса

Курсът включва над 50 теми, разделени в 5 модула, които се взимат в рамките на 5 седмици със средно темпо. Ето списък на уроците:

 

Начин на провеждане на обучението

Както вече казах, не смятам да променям това, което работи. Курсовете по AutoCAD, които проведох до сега бяха онлайн и както може да се види от мненията по-долу тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получих много писма, в които ми писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Основната ми дейност, с която си изкарвам хляба е проектирането и времето ми е ангажирано с това. Не мога да гарантирам, кога отново и дали ще има следващи издания на курса. Изисква се доста добра организация и планиране, за да мога да отделя време за обучението и отговарене на въпросите от курсистите, както съм отделил сега.

Ще мога да приема само ограничен брой хора, защото искам да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пиша това в първия курс има над 1,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задеде вместо теб. Това обаче е доста време ангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5мин за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има девед модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 9 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има DWG, PDF или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение в днешно време и съм го избрал поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Имате достъп до курса 6 месеца. Ако ви се отвори ангажимент, може да пропуснете модул и след това да продължите от там до където сте стигнали. Ако нямате време за курс точно сега, може да се запишете за него и да го започнете по-късно.  
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате модула за автоматични разрези може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите автоматични разрези, можете да си прегледате видеоуроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.

За този курс не е необходимо да имате последната версия. Основните принципите работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите аз ще обяснявам това. Препоръчително е обаче да имате поне версия 2009, защото тогава се смени изцяло интерфейсът на AutoCAD и по-лесно ще проследявате използването на менютата.

 

Програма на курса

Курсът включва над 90 теми, разделени в 9 модула, които се взимат в 9 седмици. Ето списък на темите.

Записване за онлайн обучението по "Бизнес анализи с PowerBI":

Получихме доста въпроси как става записването за курса. Нещата са съвсем прости. Има определена бройка и регистрацията ще бъде по реда на записванията.

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца неограничено. 

Със записване за онлайн курса можете да използвате форума, за да задавате и отговаряте на въпроси във връзка с обучението. А също така можете да използвате работните файлове, които да изтеглите под уроците и да се упражнявате, докато гледате видеото.

Често задавани въпроси

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. "Аула" е платформа за обучения, специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички, преминали нашите курсовете, са такива). Затова правим обучението онлайн - може да се гледат уроците когато имате свободно време и от където пожелаете - вкъщи, работата, на път. 
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест това което трябва, за да се включиш е компютър с Интернет достъп. Точно хора, които не са в София изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението "Бизнес анализи с PowerBI" се издава както Аула уостоверение, така и МОН!
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курсът?
Отговор: Получавате общо 6 месеца неограничен достъп до уроците (24х7). Този период от време е предостатъчен за гледане на уроците, за преговор и за решаване на финалния тест. След изтичане на достъпа до уроците, можете да го удължите по два начина: чрез закупуване на нов курс, който ще Ви даде нови 6 месеца достъп или чрез преминаване на едногодишна Абонаментна програма.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само 5 седмици достъп до курса, той е с продължителност от общо 6 месеца. Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато Ви е удобно в рамките на тези 6 месеца и да завършите обучението си без проблем за този период от време. Вече можете да използвате и мобилното приложение на "Аула", за да гледате уроците дори по време на пътуване. 

Удостоверение за завършен курс

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат.

 

Бонус 1 при записване за курса: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение на български език, издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Стойност: 37 лв. - вие получавате без допълнително заплащане

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

100% Гаранция за връщане на парите

Ние от учебен център "Аула" имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални знания и умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качествено обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

За това ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за курса на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дни след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата, изброени на тази страница, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Каква е инвестицията за курса?

Както е известно, специализираните курсове за напреднали са между 500 и 800 лв. и то само за тридневно обучение, а често дори и само за еднодневно обучение.

Но само в учебен център "Аула" можете да се запишете за курса при много по-изгодни условия!

Вместо да определяме цена от 800 лв., която би била напълно оправдана за такъв 5-седмичен курс, в момента обучението може да се закупи за две вноски по 200 лв. (общо 400 лв.) или една вноска от 299 лв. (-20% при еднократно плащане).

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате достъп);
 • В най-близкия банков клон или чрез Интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на EasyPay;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Записване за курса "Бизнес Анализи с Power BI" 

Ето още веднъж основните параметри при записване за обучението:

 • 5 седмици подробен онлай курс „Бизнес анализи с PowerBI”;
 • Общо 6 месеца пълен достъп до уроците (24х7) за обучение, преговор и за задаване на въпроси във форума;
 • Получавате достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получавате удостоверение и сертификат на английски език за завършено обучение при успешно завършен курс, което изпращаме безплатно по куриер;
 • Бонус 1: Сертификат на анлийски език;
 • Бонус 2: 37 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението.
 • 100% гаранция за връщане на парите само с уведомление по имейл в рамките на 30 дни след закупуване на обучението.

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате за обучението, трябва само да попълните синята форма по-долу:

Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
 • Това е PRO курс и изисква PRO абонамент.
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Витали Бурла има опит в анализите и визуализацията на данни, натрупан през годините в различни компании в аутсорсинг сферата. Счита преподаването за призвание. Интересът му към обучения и работата с PowerBI доведoха до създаването на курса "Бизнес анализи с PowerBI", с които иска да помогне на всички да работят по-лесно и приятно със софтуера.

Контакти

 

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9:00 до 18:00)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт 
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Ние от учебен център АУЛА имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качествено обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

За това ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за курса на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата изброени на тази страница а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Много благодаря за вниманието и за милия подарък. Замислялили сте се някога, че дарявате не само знания, а и самочувствие? А най-ценното ви постижение е това, че успявате да превърнете Excel в детска игра. Възхищавам ви се и то от позицията на човек с дългогодишна преподавателска практика. Успехи!

Я. Коцева

Здравейте Иван! Онлайн обучението е страхотно, толкова е удобно,че нямам думи! Аз съм начинаеща и съм впечетлена от достъпния начин, по който представяте нещата! Много благодарности за това,че споделяте вашите знания и опит! Изключителен курс, полезен е безспорно! Благодарности!

Ваня Г.

Аз работя с продукти на Autodesk от доста години и естествено съм самоук. Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!

Иван И.

Първото което искам да кажа на теб е едно голямо БЛАГОДАРЯ!!! Благодаря за това че ни даваш твоя интелектуален труд трупан години, безвъзмездно в блога и срещу сравнително малка сума в курса. Предполагам всеки който е влизал в твоя блог би трябвало да се е сетил, че зад всяка "елементарна" команда седят часове четене на английски и хиляди кликания на мишката

Ангел Т.

Курсът е чудесен, но аз напредвам много бавно, защото започнах работа с компютър много късно- преди 3-4 години. До този момент работех интериор само на ръка. Лично за мен е нужно много повече време, защото съм на 59 год..... Ползата от курса ми е, че преодолях страха, че няма да се справя с нова версия от 2006 сега работя на 2009 и то на Рибън интерфейс, докато младите ми колеги работят на класик.

Радост С.

Здравейте г-н Цукев! Аз съм от по-старата генерация машинни инженери. Трудовата си дейност започнах от редови технолог, през главен технолог на комбинат с 12 000 човека... Хвала Ви, че сте се захванали с такова благородно дело... За по-старата генерация провеждането на курс на български език е едно голямо облекчение. За мен лично онлайн обучението и още повече на български език е много удобно. Научих нови неща и трикове. Качеството на уроците е отлично,

Дончо Д.

Голямо Благодаря!
Този курс е толкова много необходим, почти всички ползваме "Excel", а толкова малко знаем за него.

Иван И.

Здравей, Иван, До сега не съм ти писал и мисля, че вече е крайно време да го направя. Поздравления за това което правиш! Просто нямаш слабо място. Онлайн формата на курса е изключително удобна, дава ти възможност да повтаряш нещата отново и отново по всяко време. Стигнал съм до средата на модул 5. Анотативните стилове и мащаби бяха нещо ново за мен и съм много щастлив, че ми отвори очите за тях. Триковете с бутона Shift също много ме радват :) Още веднъж, Благодаря Ти за това което правиш.
Поздрави,

Лазар Д.

Много много полезно. Колко лесно било. Браво! Благодаря!

Поздрави,

Никола С.

Много ,много благодаря за курса :))). Всеки урок от твоя сайт е безценен за мен. Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф!

Любомир Ж.

Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам.

Цанко Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.