Прехвърляне на файлове от телефон на компютър (Android)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какви файлове мога да прехвърлям от телефона към компютъра си?
Не могат да се прехвърлят файлове от телефон към компютър 
Само снимки и видео
Само документи
Всички, като можем да ги достъпим както от специализирания софтуер на производителя на телефона, така и от директорията на устройството в Windows 

Въпроси и отговори

 • Може ли да добавя от опит, че при пренасяне на информация е по-добре  да се копира вместо  да се изрязва. Много пъти ми се е случвало да губя информация при използване на Cut?

  Irina Rupova:

  Може ли да добавя от опит, че при пренасяне на информация е по-добре да се копира вместо да се изрязва. Много пъти ми се е случвало да губя информация при използване на Cut. Затова копирам и след това изтривам ненужното.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Ирина.

  Интересно допълнение.

  Още по-интересно ми е при какви точно условия ти се е случва този проблем при Cut да се изгуби информация при теб.

  Irina Rupova:

  Благодаря предварително, инж. Кръстев. Например: Прехвърляните файлове са pdf формат, при отваряне на прехвърления файл се виждат някакви непознати знаци и букви може би. Възможно ли е да се възстанови тази информация

  Irina Rupova:

  По всяка вероятност причината е в качеството на флаш паметта или в нейното форматиране. Но в бързината грабваш най-близката флашка,, без да гледаш , cut и хоп информацията е загубена. От тази гледна точка, по-добрия вариант е да копираш и след като пренесеш информацията да изтриеш това ,което не ти е нужно. Вашето мнение ми е интересно да го чуя- при какви случаи може да се изгуби информация и как да се предпазим от това?

  Росица Найденова Кузманова:

  При свързване със Смартфон Huawei Mate 20 Lite с лаптопа ми, в долният десен ъгъл на екрана ми изписа "Докоснете за да изберете какво ще се случи с този диск". На десктопа ми показваше съобщението "Тази папка е празна". Телефона ми е в затварящо калъфче и не се виждаше веднага, че настройката му е била само за зареждане.При активиране на прехвърляне на снимки всичко е както в урока.Показа се Вътрешното хранилище.

  Ива Георгиева Георгиева:

  Здравейте и моят телефон само се зарежда при включване в компютъра. Как да се свържа с компютъра , по какъв начин да го настроя

  Светла Петрова:

  Здравейте, защо компютъра ми дава, че не разпознава устройството(телефона). Какво трябва да напарвя?

  Milena Lazarova:

  Здравейте, моят телефон е Redmi Андрод, но когато го прекача към лаптопа, ми изписва – This folder is empty.

  Стамен Пенев:

  Има най-често има три опции при свързване, които се предлагат от зеленото човече (смартфон с Андроид): само зареждане, прехвърляне на файлове и прехвърляне на медийни файлове. Това се появява в малко меню с радиобутони в редата на дисплея за тези опции, но също има и малка иконка горе на екрана в лентата за състояние със знака USB. Когато плъзнете надолу в бързото меню на ОС ще можете да влезете и при режима за свързването с компютъра. Понеже -- за съжаление -- от Андроид до Андроид има разлика, тези обяснения са само принципни за какво да се оглеждате по екрана.

  Симона:

  Здравейте,искам да прехвърля снимки от телефона на компютъра,но последния път копирах една по една, след това избирам местоназначение и paste. Когато отворя папката някои снимки ги няма.

  Симона:

  Курсът е уникален! Благодаря на всички!