Какво е молуер? Инсталиране на Malwarebytes.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Malwarebytes e ефективен за:
единствено за сканиране на вече заразена система 
премахване на повечето от вредоносния софтуер, но недостатъчен за вирусите с класически статут.
ефективен за всички видове вредоносен софтуер
безполезен, освен ако не закупим платена версия

Въпроси и отговори

 • Как да разбера,че програмата е на заден план?Каква е разликата между заден и преден план?Как да ги разпозная?

  Радка:

  Как да разбера,че програмата е на заден план?Каква е разликата между заден и преден план?Как да ги разпозная?

  Dobrina Pecheva:

  Когато програмата е на заден план, няма да виждате отворения прозорец на програмата на екрана си, но тя все пак ще изпълнява своите задачи.

 • Как да изключа антивирусната си програма,която е на заден план,за да си включа сканиране чрез Malwarebytes след като не е добре и двата инструмента да работят едновременно? 

  Elena:

  Как да изключа антивирусната си програма,която е на заден план,за да си включа сканиране чрез Malwarebytes след като не е добре и двата инструмента да работят едновременно? Това питане възниква и при ползване на вградена антивирусна програма и отделно изтеглен Avast например. Какво действие трябва да предприема,за да не бъдат работещи едновременно и да ги използвам максимално полезно?

  Dobrina Pecheva:

  Здравейте, един вариант е просто да поставите на пауза (задържите действието) или да изключите едната програма, докато другата сканира, но по принцип не би трябвало да има проблем да използвате една основна антивирусна програма (била тя Defender или допълнителна такава като Avast), и да извършвате допълнителните сканирания (напр. с Malwarebytes) докато основната програма е в idle state, т.е. не извършва активно сканиране, но не е и изключена. Иначе, ако желаете да изключите антивирусната - това става с бутона "Изключване на защитата в реално време". Поздрави :)

  Elena:

  Благодаря! :)