Файлов мениджър. Home, Share, View Tab.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Мога ли да копирам файл чрез файловия мениджър?
Да, има команда Copy в меню Home
Да, има команда Copy в меню Share
Не, файлове могат да се копират единствено с клавиатурна команда
Не, файловете трябва да са извън файловия мениджър
 
Откъде мога да променя изгледа на иконите в отворения от мен прозорец?
от менюто Home
от менюто View
от менюто Share
от менюто File

Въпроси и отговори

 • Защо сме с без защита на сайта?

  Диляна Димитрова:

  Здравейте, С риск да се повторя, задавам един и същ въпрос и моля, да ме извините! Виждам, че при избирането да продължа с някой от избраните от мен курсове, връзката със сайта не е защитена.

  Мария Зарева - Здравкова:

  Сайтът е сигурен, но поради някои технически особености, браузърът малко се престарава и изписва това съобщение. Връзката е криптирана и можеш спокойно да продължиш обучението си.

 • Защо при manager - a се появява проблем?

  Ivan:

  Защо при моя менажер се появява следния проблем: Активирам прозорец за визуализация. При маркиране на файл docx се визуализира правилно, т.е. вижда се цялата ширина на документа. При маркиране на pdf файл обаче, част от страницата не се вижда. Вляво се скрива текста, а вдясно се получава допълнително поле, което не намерих начин да премахна или намаля.

  Dobrina Pecheva:

  Здравейте, по принцип в Windows няма вградено preview на PDF файлове, съответно тази функция се настройва от самата програма, която използвате за четене на PDF файлове, и не винаги работи оптимално.

  Ако използвате Acrobat, пътят за тази настройка е следният: Edit->Preferences->General->enable PDF thumbnail previews В другите четци също е на подобно място. Тъй като форматирането на PDF страниците е строго, и в доста случаи текстът е запазен под формата на картинка, прегледа често се "чупи", изкривява, скрива - тъй като в повечето случаи windows се затруднява да го преоразмери.

  Поздрави,

  Ivan:

  Благодаря! Поставих въпроса защото във Windows 7 този ефект не се проявява. Поздрави!

 • Какво се получава при скриването на файла  с бутона Hidden item и къде след това може да се намери файла?

  Радка:

  При използването на бутона Hidden item казвате,че избраният файл се скрива.Обяснете по-подробно в кои случаи се ползва тази опция и къде може да бъде намерен скритият файл при нужда.

  Cheescobar:

  Използва се при желание от нас да скрием файл от чужд човек. Активира се от скриването от "Настройките" на самия файл , който искаме да скрием и можем да го открием на мястото , където е запаметен чрез опцията "Изглед" и маркиране с тикче "Скрити елементи".