Експортиране на график в Project

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо Project не излиза?

  Ивайло Иванов:

  Да, ама не. Отварям си файла със сметката, От "Експортиране" отивам на "Експортиране на график към Project". Натискам "Продължи" при включено "Експорт без ресурси". После пак натискам "Продължи". После натискам "Експортирай към Project" и - до там. Никакъв "Import Wizard" не ми се отваря за да продължа с натискане на "Next". Излиза ми това: (картинка 1), а след натискане на "Продължи" - това: (картинка 2), което излиза и в урока, но след отваряне на "Project", който при мен не се отваря. Моля за помощ. Благодаря.


  Мартин Симеонов:

  Натисна ли бутона "Експортирай към Project" в стъпката от 1та снимка?

  Мартин Симеонов:

  Чак сега прочетох, че си го натиснал :)


  Трябва да си настроиш връзката към Project. Ето ти линк за настройките:
  https://projectestimator.codeplex.com/wikipage?title=projectsettings&referringTitle=Documentation

  А на този линк можеш да намериш още доста информация за експортирането към Project и неговите особености. Темата е доста широка:
  https://projectestimator.codeplex.com/wikipage?title=porttoprojectintro&referringTitle=Documentation

  В настоящия курс са разгледани малка част от вариантите и настройките за графици. Колегите, които са изкарали и курса за Project ще могат да направят доста интересни експорти с опцията "Ръчен експорт".
 • Какво трябва?

  Ивайло Иванов:

  Трябва ли да си инсталирам по някакъв начин (неизвестен за мен за съжаление) този Project или това става с въпросния Wizard+Next, който упорито не ми се появява, въпреки изпълнението на указанията в дадените ми линкове (според мен)? Благодаря.

  Краси Кръстев:

  Здравей, в урока се показва как от програмата Project Estimator се експортират данни към Microsoft Porject, за да може да повторите упражнението трябва да имаш инсталиран Microsoft Project на своя компютър ( отбелязвам само че Microoft Project в повечето случай не е включен в стандартния Microsoft пакет ами се налага допълните инсталация ).


  Ако искате MS Project може да свалите версията пробно - как става това съм коментирал в тази тема тук : http://aula.bg/question#id-117388800001 .

  Та имайки инсталиран MS Project на компютъра си, натискайки бутона за експорт към MS Project на Estimator - a, то следва да се намери MS Project от програмата Estimator ( както е показано и в самото видео ), след което излизащия Wizzard е като всеки един Wizzard прозорец в който последователно посочвате опциите които той предлага, които опции са изцяло свързани с начина на импортиране ( какво точно и как да го импортирате ).

  Надявам се това да е бил казуса на питането и да съм бил полезен с отговора.
 • Какво по-нататък?

  Ивайло Иванов:

  Добре. Инсталирах си Microsoft Project Professional 2013 VL (x86-x64) - не пробно, а за постоянно, но пак не се отваря от Проект 01 на Project Estimator след изпълнение на съответните операции там, а именно: "Експортиране на график към Project" от "Експортиране", после "Продължи" при включено "Експорт без ресурси" и т. н. - т. е. както е в урока. Никакъв Import Wizard не се появява. Какво е това? Защо е толкова сложно?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Ивайло.

  След като си си инсталирал Microsoft Project, след инсталацията на Estimator следват и някои настройки които трябва да направиш.
  Като за начало отвори задължително Estimator като администратор ( Run as Administrator - снимка 1 позиция 1 ).
  След това от файл бутона на "Estimator - a" отвори например проект 1, след което отиди на раздела Експортиране ( снимка 2 позиция 1 ), след което кликни на Настройки на Project ( снимка 2 позиция 2 ) след което ще ти се отвори прозорец ( снимка 3 позиция 1 ) първото нещо което трябва да направиш е да видиш коя версия на MS Project ползва Estimator, ако няма никоя или не е  ( 2013 - която си инсталирал ) да я добавиш - (снимка 3 позиция 3 ), като добавянето става като натиснеш + който съм посочил и след това посочиш точно адреса на EXE файла на MS Project ( в моя случай е това което съм показал на снимка 3 ), като оставиш единствено и само последната версия ( 2013 ) като версия която Estimator да ползва.
  Второ нещо което трябва да направиш е да опишеш директорията на временните файлове ( снимка 4 позиция 1 ) отиваш на other след което там трябва да зададеш директорията да бъде : C:/ users / (username който позлваш в моя случай е multirama ) / Documents ( снимка 5 ) след което даваш ADD след което ( снимка 6 ) цъкни на дискетката след което дай Запамети и би следвало с така направените настройки да нямаш проблем както виждаш на снимка 7.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора, ако има проблем пиши.
  Ивайло Иванов:


  Благодаря, Краси! Така се дават разяснения на непросветени и начинаещи. Благодаря! И, понеже не ми се тъпчеше на едно място, реших да продължа, а именно да сложа колонка за цените (Cost1 или Cost2). Излязоха ми в долари ($). Отворих Display на Project Options от Open Other Projects на Project 2013 (моят). Там, обаче, в Currently options for this project не могат да се правят промени от долари в левове, понеже всичко е затъмнено, тъй като няма отворен проект (No project(s) open). Ако, обаче, има отворен проект - не се задействат Options (снимка 1, позиция 1). В линка си https://projectestimator.codeplex.com/wikipage?title=projectsettings&referringTitle=Documentation - Мартин показва картинка за смяна на валута, но там се тръгва от някакво View, което в Options на 2013 го няма. Неговата картинка е на снимка 2 (навярно за друга версия на Project). Как става смяната на валутата за 2013? Благодаря.


  Краси Кръстев:

  Здравей, има два варианта за смятана на валута в MS Project ( глобални настройки и в самия MS Project ) и за двата начина съм писал тук http://aula.bg/question#id-110886400001 в тази тема, прочети я цялата, ако не се получат нещата след като прочетеш темата за смяна на валутата, то пиши тук под тази тема.

 • Защо не работи?

  Константин Чалбуров:

  Направих си настройките както е показано по-долу, и в програмата ми показва само и единствено, че имам MS Project 2013, но когато се опитам да го експортирам Project ми казва, че не може да работи с по-стари версии файлове?

  Мартин Симеонов:

  По всяка вероятност има някакъв проблем с настройките. Както се разбрахме по e-mail`а ще остраним проблема.

  Константин Чалбуров:

  Проблема е отстранен. Проблема беше в настройките за разрешение на MS Project и в регионалните настройки да не е със "," а да е с "." Благодаря за съдействието.

  Мартин Симеонов:

  Няма проблем.

 • Защо не работи при положение че стартирам програмата като администратор?

  Марияна Миланова:

  Проследих отговора на въпросите и снимките. При мен се появи проблема още в началото при опита да отворя Estimator като администратор ( Run as Administrator).Кликнах върху иконката на Estimator, с десен бутон отидох на Изпълнение като: Следния потребител Administrator, парола-(пробвах с паролата, която е на акаунта, но не става) Мога да я отворя с две кликвания.Отворих настройки на версиите на Project. Отвори се прозорче, в което има изписана само 2013 година на версията, а като добавя версия в колонката под Път до Project няма написано нищо.

  Краси Кръстев:

  Здравейте, акаунта през който правите това с статут на администратор ли е ?

  Марияна Миланова:

  Не знам, ако не е, то от къде трябва да взема паролата?

  Краси Кръстев:

  За да видиш дали акаунта с който си в момента е администраторски, то отиди на start бутона на windows след което ляв бутон върху него след което цъкни пак с ляв бутон на снимката горе в дясно (  снимка 1 позиция 2 ) съответно ще ти се отвори прозорец както този а снимка 2 и там ще видиш дали е administrator - ски акаунта ти в моя случай е с админ. права. А обикновено паролата която ти е искал компющтъра е админ. профил + парола за този админ. акаунт.


  Има вероятност и проблема да е до настройка на програмата - така че лектора ( и автор на програмата инж. М.Симеонов ) може да каже за друг евентуален проблем при възникване на такъв казус.
  Марияна Миланова:

  Проверих и установих, че акаунта през който правя това е със статут на администратор и въпреки това не мога да експортирам график към Priject. Не мога да отворя Estimator като администратор ( Run as Administrator - снимка 1 позиция 1 ).Съответно следващите стъпки не могат да се получат.Стигам до експортитане на ресурсите и се появява Назад.Временния файл е записан в C:\Documents and Settings\User\My Documents\test.txt. Какво трябва да направя?

  Penka Dimitrova:

  Аз имах същият проблем, но успях да го реша по следния начин: отидох на старт- бутона и от там с десен бутон върху иконата на project estimator и едва тогава ми се появи опцията "изпълни като Администратор". След това направих всички други стъпки и нещата се оправиха.

 • Защо не се появява Import Wizard?

  Марияна Миланова:

  Инсталираха ми Microsoft Project Professional 2010г. Не мога да отворя Estimator като администратор ( Run as Administrator - снимка 1 позиция 1 ).Съответно следващите стъпки не могат да се получат.Стигам до експортитане на ресурсите и се появява Назад.Временния файл е записан в C:\Documents and Settings\User\My Documents\test.txt. Какво трябва да направя?

  Краси Кръстев:

  Виж дали тази тема ще ти помогнем, като естествено я приложиш за 2010 - 


  http://aula.bg/question#id-117836800001
  Марияна Миланова:

  Благодаря, но прегледах тази тема и проблема при мен е, че не мога да отворя Estimator като администратор  Run as Administrator - снимка 1 позиция 1  

  Краси Кръстев:

  Ами явно user - a  на компютъра през който влизате през който влизате не е с администраторски права така че, трябва да е администраторски.

  В тази тема http://aula.bg/question#id-121817600001 точно под ваш въпрос съм описал какво представлява да сте с администраторски user когато сте на компютъра през който искате  да стартирате дадена програма с Run as Administrator.

 • Защо не ми се прехвърля в МProject?

  Николай Чакъров:

  Имам инсталиран МProject 2010. Прехвърлянето върви нормално и накрая се получава следното съобщение.

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, Трябва ви настройката на project за legacy format. Тя ще разреши на програмата да отваря обокновенни текстови файлове (това е файла, който Project Estimator изпраща).

  Настройката се прави от: File > Options > Trust Center и там се натиска бутона Trust Center Settings

  След това от стартиралият се диалог Trust Center трябва да се избере: Legacy Formats и от там опцията Allow loading files with legacy or non-default file formats.

  Николай Чакъров:

  Благодаря, получи се.

 • защо немога да отворя в Project?

  Виктор Босаков:

  За пръв път използвам MS project качих си версия 2016, но немога да прехвърля информацията от Project Estimator към MS project изписвами че файла неможе да бъде отворен.

  Краси Кръстев:

  Здравей, още ли стои проблема.

  Виж с какъв разделител експортираш данните, сложи tab или пробвай с друг, ако досега си пробвал с tab.

  Можеш ли да покажеш снимка какво точно ти се изписва като съобщение, има голяма вероятност просто Estimator да не е пригоден още към 2016 версия на Project.