Импортиране на сметка от Excel

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С коя програма се импортират сметки от Excel ?
Res DB
Project Estimator
PE Port

Въпроси и отговори

 • Защо е така?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, когато изтрием някоя мярка (дименсия) от сметката, маркерите вдясно показват винаги, че липсващата мярка е m2, независимо каква мярка е изтрита (КГ, М3, М2...)? Това някаква грешка при инсталирането ли е или си е така? Благодаря.

  Краси Кръстев:

  Здравей, така си е m2 е просто иконка - индикатор кяотои подсказва че за това перо няма дименсия, не че пропусната дименсия е точно мета квадратни, просто условно означение.

  Ивайло Иванов:

  Така и предполагах, но все пак реших да попитам. Благодаря. От по-съществено значение е, обаче, този въпрос, който поставих в предишния урок, където видях, че е написано, че си го харесал. Добре би било, ако получа и отговор на него. Благодаря отново.

 • Каква е тази КС?

  Ивайло Иванов:

  Каква е тази КС, моля? Ако е само за примера - добре, но иначе - само с крайни количества - не може. Още повече, че като е на Excel, съвсем е наложително към клетката на всяко крайно количество да има добавен коментар (десен клавиш  + Insert Comment), където подробно да е написано как и откъде е получено крайното количество (напр. xyz+x*y...=...; от чертеж номер ...) Иначе така с крайни количества, смятани някъде настрани, не може (или поне преди не можеше - скъсваха ни от писане и точно, ама съвсем точно изчисляване и най-вече - отразяване в сметката). Благодаря.

  Гергана Димитрова:

  По принцип когато се правят оферти за търгове при обществени поръчки , КС са точно в този вид. Имат Ед. мярка, Количество (крайно) и още две колонки: Ед. цена и Обща стойност. След това се прави анализ на отделните позиции и когато е готова офертата се праща обратно в общината (например). Но наистина никъде няма подробно изписано как е получено крайното количество, приема се за дадено и от тук нататък се смята :)

  Георги Генев:

  В номенклатурната база съществува форма, която аз лично ползвам непрекъснато. Това е Подробна Количествена Сметка (ПКС). В нея се описват елементите с техните размери, единица мярка, брой подобни части, приспадане на обекти (напр. отвори) и т.н.. Това е формата, която е основа за КС. Немислимо е да описваме всичко в забележка или коментар.Самата ПКС има и други приложения в процеса на работа (напр. при отчитане на СМР).

  ДИМИТЪР ХРИСТОВ:

  Програмата чудесно изпълнява задачите за които е съставена: остойностяване на готови количествени сметки и подготвянето на оферти и тръжна документация за участие в конкурси на строителни фирми. За процеса на проектиране е необходимо да се създаде обединен модул Подробна количествена сметка, Количествена сметка, Количественно стойностна сметка, който да гарантира точното определяне на количествата на отделните видове СМР. Този модул ще докаже на инвеститора вярното и точно определяне на количествата и ще гарантира вярното нанасяне и изчисление на промените в количествата при различните етапи на проектирането. Въпросът ми е дали екипа разработващ програмата има намерение да разшири нейното приложение и в тази насока.

 • Защо не може да се маркира цялата екселска таблица?

  Марияна Миланова:

  Копирах КСС от Excel, Вмъкнах я в PE Port, маркирах І-ви ред-ПОДОВА НАСТИЛКА В СУТЕРЕНА, отидох на последния ред АРМИРОВКА  B500S - ФУНДАМЕНТ РЕКЛАМЕН ПИЛОН, но не се маркира цялата таблица, за да започна да я редактирам, т.е. да направя клонове. След като не се маркират всички редове, не мога да направя тази корекция. Трябва да кликвам на всеки ред и да давам стрелка на дясно. Какво да направя?

  Мартин Симеонов:

  Можеш ли да снимаш как маркираш таблицата в Excel?

  Марияна Миланова:

  Пробвах маркиране на първи ред, след това натиснах shift и маркирах последният ред и таблицата се маркира цялата.

  Мартин Симеонов:

  Обърнахте ли внимание на колоните от КССто, които маркирате. Небходими са само "Описание", "м-ка" и "к-во".


  Респективно ако селектирате повече или по - малко колони няма да можете да вмъкнете таблицата в  PE Port.
  Иванка:

  След като направих КСС-то в PE Port и запаметих файла,както е обеснено във видео урока, после като го отварям не ми излиза въведеното КСС, а само името на файла.Защо?

  Мартин Симеонов:

  Мисля, че го отстранихме този бъг през TeamViewer, но ако пак се е появил пиши.

 • Защо PE Port при мен не е активен ?

  Антон Петров Петров:

  Програмата има активен лиценз.

  Мартин Симеонов:

  Здравей,

  може би проблема е, че нямаш интернет. Програмата се активира при всяко стартиране, като пита лицензионният съвръв дали потребителят има достъп.

  Ако имаш достъп до интернет и все пак ти е неактивна програмата пиши директно на bivanov1982@gmail.com (колегата, който се занимава с техническата поддръжка) и той ще ти съдейства с проблема.
 • Защо PE port не е активен ?

  Антон Петров Петров:

  Програмата ми има активен лиценз.

  Мартин Симеонов:

  Явно при тебе има проблем с инсталацията. Ще говоря с Богомил да ти се обади и да пуснете TeamViewer за да види какво точно се случва.

  Антон Петров Петров:

  Търсих Богомил по телефона - не отговаря. Без активация програмата ми е безполезна и ще се наложи да се откажа от курса.

 • Защо файла КС.xlsx при мен не се отваря?

  Анелия Кулинова:

  Защо файла КС.xlsx при мен не се отваря? Свалих го няколко пъти, но не екселска таблица. ???

  Georgi:

  сложи отпред КС. за да стане КС.xlsx

 • Възможно ли е?

  Georgi:

  Програмата да работи в offline режим?

  Мартин Симеонов:

  Някои от функциите няма да са достъпни без достъп до интернет. Ако трябва да съм по - конкретен, това е достъпа до базата данни, импорта и експорта към Excel и ResDB. Останалите неща ще бработят.

 • Може ли структуриране на КС

  Теодора:

  Може ли да оформя дървовидна структура на КС в Project Estimator, ако съм пропуснала някои позиции в PE Port

 • Как се добавя ред?

  Десислава Вълчанова:

  В клипа показвате как се премахва ред, възможно ли е добавянето на такъв? При избиране на бутон "-" се появява информационен прозорец, в който се пита дали сме сигурни за премахването, но при избиране на бутон "+" не се случва нищо. Той неактивен ли е?

  Виктор Босаков:

  Точно с бутона"+клон" и "+ред" се добавят съответно клонове или редове, разликата е че при добавяне не те пита сигурен ли си а дирекно добавя. Функцичта е активна освен ако няма някакъв проблем с програмата, аконеработи пробвай да преинсталираш