Заместване на цени за труд

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо не се оцветява?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, при мен не се оцветява? 1. Избирам от справка "Труд" (картинка 1). 2. Отивам на "Лупата" (картинка 2). 3. Отивам на "Компактен режим" (картинка 3). 4. Никъде няма оцветяване (картинка 4).


  Ивайло Иванов:

  Разбрах защо. Заради различните интервали между думите в анализите и тези в справката. При това положение тази иначе чудесна опция направо си губи смисъла, понеже кой ще вземе да проверява разликите в интервалите между думите, а? Това се отнася и за оцветяването в жълто от един от предишните уроци. И там а има разлика в интервалите, а няма оцветяване. Дано в по-новите версии чак такава прецизност да не прави такива спънки. Дано.

  Hristo Lazarov Girginov:

  И при мен не се оцветява в жълто тази чудесна опция направо си губи смисъла ако не се оцвети

 • Относно разходната норма, която се показва в справката

  Penka Dimitrova:

  Здравейте, въпросът ми е следния: Когато правим справка за всеки отделен вид се показва съответна разходна норма, например за труд на отделните работници се показват ч.ч.. Как се образува тази стойност, умножава ли се р.н. от анализа по количеството на самия анализ?

  Виктор Босаков:

  Разходната норма в ч.ч. се образу на база колко време отнема за извършването на еденица работа. След като се въведе количеството работа програмата смята клко часа са нужни за въведеното количество работа на база на р.н.

  Penka Dimitrova:

  Благодаря за отговора, написаното от Виктор Босаков е напълно вярно, но въпроса е дали това е отчетено при показаните справки в програмата. Например ако направим справка за КОФРАЖИСТ, но този кофражист участва в няколко анализа с различни разходни норми и различни количества, тези ч.ч. отчитат сумата от всички Р.Н*количество?