Безплатно! Онлайн събитие: AI за 10x продуктивност Регистрация тук.
Настройки на достъп за преглед и конфигурация на Dashboards
Пълен достъп до курса: Не
За пълен достъп или безплатна проба (1 модула), моля влезте или се регистрирайте.
Описание на урока
Ключови настройки за достъп до Dashboards в Jira
Dashboards в Jira имат две основни нива на достъп - Viewers (потребители, които могат само да преглеждат) и Editors (потребители, които могат да редактират). По подразбиране, новосъздадените дашборди са Private (видими само за създателя). Дори филтрите в гаджетите да са публични, ако самият дашборд не е споделен, другите потребители няма да могат да го виждат.
Как да настроите нивата на достъп
При създаване на нов дашборд:
- Кликнете на "Dashboards" и изберете "Create Dashboard"
- В секцията за достъп, изберете желаното ниво от падащото меню
- Изберете конкретни проекти, роли, групи, потребители или цялата организация
- Кликнете "Add", за да потвърдите избора
- Натиснете "Save", за да създадете дашборда с избраните настройки
За съществуващ дашборд:
- Отидете в Edit страницата на дашборда
- Кликнете на менюто с трите точки
- Изберете "Rename or Share Dashboard"
- Направете желаните промени в настройките за достъп
- Натиснете "Done", за да запазите промените
Опции за споделяне на дашборди
Projects- достъп само за потребители с права в избраните проектиProject roles- достъп само за потребители със специфични роли в проектитеGroups- достъп за определени групи потребителиMy Organization- достъп за всички потребители в Jira инстанциятаIndividual users- достъп за конкретни потребители по име
Дискусия към урока
Задавайте въпроси, споделяйте опит и помагайте на останалите да учат заедно.Още няма въпроси към този урок. Бъди първият, който попита.