Създаване на нови документи за печат и Интернет

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С коя клавишна комбинация се отваря нов празен документ?
Ctrl+N
Ctrl+О
няма бързи клавиши за тази команда

Въпроси и отговори

 • Защо?

  Ina:

  Защо при версия СС'18.22.00 командата Shift + кликане не отваря панела за опции при вмъкване на документ?

  Венета Желева:

  Вижте в тази тема.

 • Какъв е стандарта при отпусканията?

  Галина:

  Има ли определени размери при отпусканията за различните формати?

  Венета Желева:

  Зависи от изделието и до голяма степен от изискванията на конкретната печатница/принт студио. Минимумът е 2 или 3мм от местата, където трябва да минат ножовете. Най-сигурния метод е предварително да се проучат изискванията на печатницата. Някои предоставят на сайтовете си и темплейти за най-често поръчваните изделия.

  Галина:

  Благодаря за отговора! :)

 • Има ли разлика в съдържанието?

  Диана Маринова :

  Има ли разлика в прозорецът от версия 2015 и този, който е показан или настройките, които предлагат двата прозореца са еднакви?

  Венета Желева:

  Настройките от този прозорец ги има и в по-"старомодния", който се отваря от More Settings. За сравнение ще Ви върна още по-назад към прозореца за нов документ от версия CS6 (отдясно). More Settings в по-новите версии е като New Document в CS6, с разлика в разнообразието от категории и размери в падащите менюта, и опцията за подравняване по пикселната мрежа, но като цяло полетата от стария вид на прозореца все така присъстват и в новите версии: New-document-Comparison

 • Може ли да се отваря такъв прозорец за Версия 2015

  Йордан:

  Има ли възможност за готови темплейти за версия 2015, защото при мен се отваря директно прозорец който е за more settings, а във видеото изглежда напълно различно

  Венета Желева:

  За нови празни документи от Profile се избира категория, при което в падащия списък Size се зареждат включените в нея формати. В долния ляв ъгъл има и бутон Templates, който ще Ви отведе в директорията със запазени на компютъра шаблони (може да са само Blank Templates или няколко различни поддиректории). Същата папка се отваря и от File> New from Template. Повече за шаблоните има в този урок от следващия модул.

  Йордан:

  Благодаря