Създаване на форми с Shape Builder

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
За да изтрием зона, очертана от пресичащите се обекти,...
задържаме Alt и посочваме
преминаваме с курсора над нея
я посочваме с ляв бутон

Въпроси и отговори

 • Може ли да....?

  Rumen Gotsev:

  Ето моят опит с Shapebuilder - Adobe Illustrator 2015 CC.

  4.

  Венета Желева:

  Ще е интересно да се доразвие червено-черния вариант така, че освен изрязване да се получи и преплитане на формите.

 • Как да накарам обединените обекти да приемат цвета на запълване на първата селектирана част?

  Gloriya:

  Здравейте, когато използвам Shape Builder, обединените части не приемат автоматично цвета на запълване на първата част, която съм селектирала, а се оцветяват в цвета на текущия Fill. Може би трябва да направя някаква настройка, за да не ми се налага всеки път да размаркирам селекцията и ръчно да избирам с пипетката желания цвят?

  Лина Пеева:

  Здравей! Кликни два пъти върху иконата на Shape Builder, за да извикаш диалогов прозорец с настройки. От там избираш от падащото меню на Pick color from - Artwork.

 • Защо цвета изчезва

  Соня Радева:

  Здравейте! Моята версия на програмата е Adobe Illustrator 2021 (не съм ползвала друга по стара версия, не знам дали тази е напълно подходяща :)) Въпроса ми е следния:

  Когато правя упражнението по дадения шаблон се справям със всичко от първия артборд, но когато опитвам да обединя формите в цветния шаблон, цвета изчезва и остават само очертанията на обекта.

  Къде бъркам?

  П.П. Опитвам да кача изображение, но не се получава.

  Dudu:

  Като обединявате два обекта трябва след обединяването да изберете нов цвят. Защото обединенте обекти или остават в цвета който е зададен според избраната опция за обединяване да вземе от първия или втория обект. Ако контура ви е отворен на единя обект след обединяване цвета изчеаза защото целостния контур е отворен.

 • Защо...

  Росица Грънчарова:

  Като работя върху планетата, опитвайки се да изтрия частите около нея, които са показани във видеото, при мен на места се изтриват и части от горната част на сферата.