Нов курс в Аула – Създаване на сайт с Elementor за WordPress

Знаете ли, че на всеки 3 секунди се създава нов сайт, изграден с помощтта на Elementor и че има над 8 млн. активни уебсайта, създадени с негова помощ?! В статията „WordPress Elementor. Какво е и за какво се използва?“ вече разгледахме плъгина и неговото приложение. Но преди отновно да отворим темата за Elementor, нека се върнем малко назад и да отдадем заслужено признание на WordPress, който направи възможно създаването на уебсайт, без да е необходимо да сме факири в програмирането и графичния дизайн.

Ако преди 2003г. (годината на пускане на WordPress) създаването на сайт беше трудоемък и тромав процес, изискващ познания в много сфери, то днес това е достъпно за всеки. С помощта на готовите дизайни, множеството плъгини (разширения) и опростен интерфейс днес всеки може да си направи свой собствен уебсайт. Научи повече за WordPress от нашата статия в блога – WordPress. Какво е и за какво се използва?

Elementor е разширение към WordPress, което добавя допълнителни фукционалности и възможности за създателите на уебсайтове. Някои от тях са технологията drag-and-drop, визуализацията в реално време, responsive дизайните, стотиците професионално проектирани шаблони, готови елементи със съдържание и т.н. Така той се превръщат в 4-тият най-популярен WordPress плъгин.

В Аула вече имаме курс за създаване на уебсайтове с WordPress, а сега имаме и обучение за създаване на сайт с Elementor за WordPress. Виж какво ще научиш в него:

Какво ще научите в курса по Elementor?

Обучението по Elementor започва от самото начало и не изисква предишен опит с плъгина. Най-напред ще научите как да го инсталирате и настроите. След това ще бъдат обхванати следните теми:

  • СЪЗДАВАНЕ НА АРХИТЕКТУРА НА САЙТА: Създаване на страница; Създаване и използване на секции и елементи; Настройки; Глобални стилове и цветове; Използване на навигатор и др.
  • ДИЗАЙН И РАБОТА С ЕЛЕМЕНТИ: Секции, колони, отстояния; Типография и размери; Сянка и рамки; Изображения и фонове; Навигация; икони.
  • ОПТИМИЗАЦИЯ ЗА ТЕЛЕФОНИ И ТАБЛЕТИ: Създаване на интерактивни и респонсив уеб страници; Mobile-first подход; Breakpoints; Мобилна навигация; Разстояния и отстояния и др.
  • ДИНАМИЧНО СЪДЪРЖАНИЕ И НАСТРОЙКИ: Постоянни връзки; Използване на шорткодове; Потребителски полета; Шаблони и управление и др.
  • ФОРМИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ФУНКЦИОНАЛНОСТ: Избор на подходящ плъгин за форми; Създаване на форма; Използване на Google Maps; SMTP и изпращане на имейли и др.
  • ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛЪГИНИ И ДОБАВКИ: Добавки към Elementor; SVG Support; Elementor + WooCommerce; Мултиезичност; Оптимизация и кеширане.
  • ДОБРИ ПРАКТИКИ: Update и промяна на версии; Elementor Change URL; SEO, Сигурност; Backups и др.

Добри практики и вдъхновение

Ако все още се чудите дали да използваш плъгина към WordPress – Elementor, за да създадете вашия собствен уебсайт, то извадихме специално за вас 5 примерни сайта, направени с него. От тях може да вземете добри практики или вдъхновение 🙂

1. Itho

2. Bersus Design

3. Barrel Marketing

4. Artacademybrand

5. Agenciamach

Виж какво още ще научиш от курса в Аула „Създаване на сайт с Elementor за WordPress“ от самия лектор Константин Рачев:

Прочети повече за обучението в Аула и се запиши за курса „Създаване на сайт с Elementor за WordPress“ тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.