6 Нови курса в Аула

До края на 2022г. в Аула сме планирали да стартираме цели 4 нови курса, с които да ви дадем допълнителни възможности за развитие или за надграждане на настоящите ви знания и умения. А, в началото на следващата година ще ви изненадаме с още 2 обучения.

Ако сте в строителната индустрия, занимавате се с видеомонтаж, правите анимации или създавате сайтове, то курсовете, които сме планирали, ще ви бъдат изключително ценни. А, дори и да сте напълно начинаещи в тези сфери, то това не представлява никакъв проблем, защото обученията започват от самото начало.

Нека разгледаме новите курсове, които сме ви подготвили в Аула:

1. Видео редакция с DaVinci Resolve

DaVinci Resolve представлява комплексно решение, обединяващо всички необходими инструменти за създаването на професионални видеа. Като да имате собствено студио за постпродукция в едно приложение.

Софтуерът поддържа инструменти за:

  • Видео редакция;
  • Създаване на професионални анимационни графики и кинематографични визуални ефекти. С помощта на многобройните 2D и 3D инструменти, заедно с редактора на ключови кадри (keyframe editor) ще може да създавате усъвършенствани анимации;
  • Професионална корекция и редактиране на цветовете;
  • Аудио постпродукция;
  • Импортиране/експортиране и управление, които са необходими за финализиране на проекта.

DaVinci Resolve се използва като висок клас инструмент за цветово градиране за филмови и телевизионни колористи, редактори и аудио професионалисти. Може би ще ви е интересно да знаете, че филмът „Men In Black: International“, както и анимацията “The Secret Life of Pets 2” са оцветени с помощта на DaVinci Resolve, но има и още много други.

Ето как изглеждат някои от вече изброените страници с инструменти:

COLOR
FUSION
FAIRLIGHT

В обучението „Видео редакция с DaVinci Resolve“ ще бъдат детайлно разгледани абсолютно всички инструменти и функции на програмата, така че в края на курса да можете да ги използвате ефективно, за да създавате ваши самостоятелни проекти.

2. Revit Structure

Revit е едно от най-популярните BIM софтуерни решения, което е разработено от AutoDesk – компанията зад AutoCAD. Този софтуер дава възможността да се управляват всички аспекти на строителния проект – от концепцията и планирането до изпълнението и поддръжката. С това Revit предоставя едно цялостно решение, което покрива целия жизнен цикъл на проекта.

Независимо дали сте изпълнителен директор, ръководител на проекта, архитект или дори работник на терен, то този софтуер ще ви е изключително полезен и ще подобри значително вашата работа. Освен това Revit е облачна платформа, която позволява на екипите да си сътрудничат ефективно и в реално време. Това безспорно е едно от най-големите предимства на програмата!

REVIT INTERFACE

В новото обучение по Revit Structure в Аула ще научите как да стартирате ваш самостоятелен проект, да създавате конструктивни елементи, да използвате всички инструменти ефективно, да оформяте чертежите си, да моделирате армировка, да детайлирате стомана и още много други!

Очаквайте скоро в Аула!

3. WordPress Elementor

Elementor е инструмент за създаване на уеб страници, базиран на drag-and-drop технологията. По този начин ще може бързо да създавате красиви и динамични уебсайтове.

Този плъгин за WordPress е решение от типа „всичко в едно“ — което ви позволява да контролирате всяка една част от дизайна на вашия уебсайт от една платформа. Можете да персонализирате своя сайт, така че да отговаря на вашата бранд идентичност с помощта на ефекти за движение, множество шрифтове и подобрени фонови изображения.

Elementor е инструмент, с който може да създадете всичко – от цялостен уебсайт до конкретни целеви страници. С него може да създавате персонализирани атрибути за вашия сайт, така че да пасват на цялостната концепция или да избирате от вече готовите такива.

Ето как изглежда интерфейсът на Elementor:

ELEMENTOR INTERFACE

В лявата част са всички атрибути, които може да вмъквате във вашия уебсайт или страница. Чрез drag-and-drop функцията може да ги добавяте във вашето съдържание, след което да променяте техния стил, така че да пасват на вашия бранд.

В обучението по WordPress Elementor в Аула ще научите как да използвате всички инструменти на програмата ефективно и как да създадете ваш собствен уебсайт или страница. Дори да имате опит с Elementor, вероятността да не използвате пълния потенциал на програмата, е доста голяма. Затова обучението е подходящо, както за хора без никакъв опит в създаването на сайтове и страници, така и за тези, които вече са работили с програмата.

4. Adobe Animate

Adobe Animate е софтуер, с който може да проектирате интерактивни анимации за игри, реклами, телевизионни предавания и Интернет. Богатия набор от инструменти за илюстрация и анимация ви дават неограничени възможности да превърнете всяка ваша идея в реален проект. Animate ви позволява бързо да публикувате съдържанието си в множество платформи, в почти всеки формат и да достигнете до зрители на всеки екран.

Ето как изглежда интерфейсът на Adobe Animate:

ADOBE ANIMATE INTERFACE

Какво още може да правите с помощта на Adobe Animate:

  • Да създавате реалистично изглеждащи анимации с помощта на векторни четки и съдържание от Adobe Photoshop и Illustrator;
  • С помощта на Adobe Animate Camera можете лесно да панорамирате, мащабирате и завъртате вашите анимации, така че да бъдат по-реалистични;
  • Да експортирате анимации в множество платформи, включително HTML5 Canvas, WebGL, Flash/Adobe AIR и персонализирани платформи като SVG.
  • Да въвеждате код директно във вашите проекти и дори ви позволява да добавяте действия, без да се налага да кодирате;
  • Да синхронизирате аудио във вашите анимации.

Тези и още много други функции на Adobe Animate ще бъдат разгледани в новия курс в Аула – очаквайте скоро!

НО, това не е всичко!

Подготвили сме ви още 2 нови обучение, които може да очаквате в началото на 2023 година:

5. Adobe Lightroom

6. Мастърклас „Приложения за продуктивност“ с Иван Цукев

Очаквайте скоро статия и за тях с малко повече информация!

А, дотогава влез в Аула, регистрирай се и започни своето следващо обучение с 20 безплатни урока от курс по избор:

👉 https://aula.bg

One thought to “6 Нови курса в Аула”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *