Празнувай Деня на видео игрите с Аула

Денят на видео игрите е един от най-вълнуващите празници за всички геймъри и ентусиасти в света на виртуалните приключения.

Този ден ни напомня за магията на игрите, които ни пренасят в други светове, предизвикват ни със сложни загадки и ни позволяват да изпитаме неща, които в реалността са невъзможни.

Но как се създават тези невероятни преживявания?

Какво прави Деня на видео игрите специален?

На 8 юли празнуваме креативността, иновациите и страстта на разработчиците на видео игри. Те са хората, които използват своето въображение и технически умения, за да създават интерактивни светове, които милиони хора по света обожават.

Софтуерите зад магията

Разработката на видео игри е сложен процес, който изисква използването на различни софтуери. Някои от най-често използваните инструменти, за които в Аула ще намерите обучения, са:

  • ZBrush: Мощен инструмент за дигитално скулптиране, идеален за създаване на детайлни 3D модели и персонажи.
  • Blender: Безплатен софтуер с отворен код за 3D моделиране и анимация, който е основен инструмент за много 3D художници и аниматори.
  • Autodesk Maya: Професионален софтуер за 3D моделиране, анимация и визуални ефекти, използван в големи игри и филмови продукции.
  • Cinema 4D Ultimate: Изключително популярен софтуер за 3D анимация, моделиране и рендериране, подходящ за създаване на визуални ефекти и графики.
  • 3ds Max: Софтуер за 3D моделиране, анимация и рендериране, широко използван в гейм индустрията и архитектурата.
  • Adobe Animate: Инструмент за създаване на интерактивно мултимедийно съдържание с фокус към 2D анимации и игри.

Тези софтуери са ключови за създаването на впечатляващи визуални ефекти и интерактивни преживявания в света на видео игрите. С курсовете в Аула можеш да овладееш тези инструменти и да започнеш своето приключение в гейм индустрията.

Примери за вдъхновяващи игри

Много от любимите ни игри са създадени с помощта на тези софтуери, които се използват широко в гейм индустрията. Например, „Horizon Zero Dawn“ използва ZBrush за създаване на своите детайлни персонажи и модели. Blender е предпочитан инструмент за създаването на инди игри и анимации, като „Coffee Run“ е пример за впечатляващ проект, създаден изцяло с Blender.

Autodesk Maya и 3ds Max са използвани в множество AAA заглавия като „Assassin’s Creed“ и „The Witcher 3: Wild Hunt“ за моделиране и анимация на персонажи и среди. Cinema 4D Ultimate е популярен за създаване на визуални ефекти и графики в игри като „No Man’s Sky„. Adobe Animate се използва за създаването на интерактивни 2D анимации и игри, като „Cuphead“ е отличен пример за игра, вдъхновена от класическите анимации.

Деня на видео игрите - "Assassin's Creed"
Деня на видео игрите - The Witcher 3: Wild Hunt

Тези игри не само впечатляват с визуалните си ефекти, но и с интерактивните истории, които разказват. С помощта на нашите курсове в Аула можеш да се научиш да използваш тези мощни инструменти и да създаваш свои собствени вдъхновяващи проекти.

Специална кампания от Аула

За Деня на видео игрите в Аула сме предвидили специална кампания с 50 лв. отстъпка на всички курсове по 3D и видео монтаж!

Това е идеалният момент да започнеш своето обучение и да се потопиш в света на видео игрите и анимацията.

Какво получаваш?

  • 50 лв. отстъпка на всички курсове по 3D и видео монтаж.
  • Неограничен онлайн достъп до висококачествени видео уроци с практическа насоченост.
  • Възможност да учиш със свое собствено темпо.

Възползвай се до 14.07.2024 г., за да се присъединиш към света на видео игрите!

Запиши се сега и използвай специалната отстъпка!

Деня на видео игрите - курс "Основи на zbrush"
Деня на видео игрите - курс "3Ds Max с Mental Ray"
Деня на видео игрите - курс "Тайните на Blender"
Деня на видео игрите - курс "Анимация с Maya 3D"
Деня на видео игрите - курс "Cinema 4D Ultimate"
Деня на видео игрите - курс "Анимация с Adobe Animate"

А, ако не знаеш откъде да започнеш, то прочети статията „3D Софтуери. Откъде да започна?“ в нашия блог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *