Видове таблети

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какви типове таблети има?
Пасивни
Нaстолни
Пасивни и активни
 
Какви спецификации на таблета го отличава главно от работа с мишка?
Pen pressure
Твърдост на четката

Въпроси и отговори

 • Дали този модел графичен таблет е добър? 

  Stefy:

  Wacom Bamboo Slate Large, работна площ 210/297, т.е. А4, резолюция 5080, ниво на натиск 1024, без touch?За мен беше важно, че е А4 и цената е добра. Поздравявам Ви за прекрасния курс, изгледах го целия на един дъх. Да, аз рисувам пейзажи с акварел и голяма част от информацията ми беше известна, но ми е интересно да изпробвам и дигитално рисуване. Информацията е поднесена по съвършен начин. Когато си закупя новия графичен таблет, евентуално посочения по-горе, ще направя всички упражнения..... Още веднъж Ви поздравявам, поредния перфектен курс!!!

  Neda:

  Здравейте Стефи! Доколкото съм запозната този тип таблет, или както го наричат Smartpad, е по - скоро устройство, което Ви позволява да дигитализирате вече нарисувани/скицирани картини на хартия, или по - точно да ги пренесете от хартията към самия софтуер. Може би е удобен за хора, които държат да скицират на ръка, било то бързи чертежи, бележки и др. Моят съвет е, ако желаете да рисувате дигитално, да се ориентирате към тези типове графични таблети (с дъска и писалка), зa които разказвах в първия урок. Bamboo na Wacom е добър избор, има доста добри и подходящи модели. Разбира се, че ако желаете бих могла да помогна и с насочването към модел. Радвам се, че курса Ви е харесал!

  Stefy:

  Да, би било добре да ни насочите към конкретни модели, защото аз лично трудно се ориентирам в търсенето.

  Neda:

  Наскоро правих проучване за подходящ модел таблет за начинаещ дигитален илюстратор, и попаднахме на Wacom One Medium. Мисля, че е идеален за първоначална инвестиция, имах възможност да го тествам и инсталирам. И като цена считам, че е добър.

 • Може ли да дадете мнение за таблет?

  Златина:

  Здравейте, искам да попитам попадали ли сте на ето този таблет - https://www.xp-pen.com/goods/show/id/380.html (XP Pen Artist Display 12)? Можете ли да дадете някакво мнение за него?

  Neda:

  Здравейте! Засичала съм това име наскоро, но нямам никакви наблюдения за този вид графични таблети. Предполагам, че може да се открият мнения на потребители в интернет?

  Галина:

  Привет! От приятел, който го ползва, имам добри отзиви за него - лек,сравнително добро съотношение цена-качество, но лично аз не съм ползвала. За начинаещи обаче препоръчаха силно Wacom Intuous (който и да е от серията, според бюджета). Дано съм била полезна!

 • Може ли нормален таблет да се ползва?

  Валентина :

  Здравейте, имам таблет и лаптоп - ACER Spin 5 може ли с някоя програма да се ползва за графично рисуване вместо специален таблет?

  Илонка Иванова:

  Виждала съм да се рисува върху лаптоп/таблет с ръкавица, която покрива малкия, безименния пръст и дланта, и съответно със специална писалка, лично не съм изпробвала, така че не мога да дам конкретен отговор, но се надявам и това ми наблюдение да ви е от помощ, успех!