Настройка на таблета

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да сменя?

  Krum:

  Как да сменя писеца на химикалката на таблета? Вече се е изтъркал....таблета ми е Wacom

  Neda:

  Здравей Крум! Ако към таблета имаш и поставка за писалката (както е при мен), трябва да я отвориш - тя служи като кутийка за резервните писци. Вътре би трябвало да има един метален пръстен, който играе ролята на щипка. С него захващаш писеца и го издърпваш. Новия писец много лесно, и на ръка се поставя с лек натиск на мястото на стария. В случай, че нямаш този пръстен мисля, че и обикновена пинцета би свършила тази работа, или просто нещо, с което можеш да захванеш здраво самия писец и да го издърпаш.

  Neda:

  Krum:

  Ахааа...благодаря!

  Габриела:

  Здравейте. Може ли да ни насочите откъде да закупим резервни нибове за писалката и има ли разлика между различните такива?

  Neda:

  Здравей, Габриела! Мисля, че във всеки един онлайн магазин поддържащ графични таблети можеш да намериш и резервни части и аксесоари за тях. Ползвай Гугъл търсачката и просто си подбери най - изгодният за теб доставчик. Относно видът им, има разлика - да. Ще попаднеш на стандартните черни, както и на бели писци с пружина - тя просто дава усещането за по мек натиск, можеш да си вземеш от всеки по един, за да прецениш с кой работиш най - добре:)

 • Защо няма пояснения за накрайниците на писалката?

  Васил Стефанов:

  Здравейте, разполагам със същия модел таблет. Интересува ме какво представляват различните накрайници на писалката и за какво и кога се използват? Също искам да попитам използването на протектор за таблета до колко влияе на износването на накрайника?

  Neda:

  Здравей Васил! Накрайниците (писците) на писалката се изхабяват с времето и в процеса на работа, и често изискват смяна. Именно затова идват в комплект с таблета. Абсолютно всички видове накрайници, които имаш, вършат една и съща работа. Просто различните видове имат и по - различно усещане при натиск. Някои са по - меки, други по - твърди, въпрос на лична преценка. Относно протектора - не съм използвала такъв за съжаление, но не вярвам да влияе на износването. Самото износване е абсолютно нормално, и е напълно възможно и да зависи от индивидуалния начин на работа. Изпробвай различните видове накрайници, за да прецениш с кой - се работи най - "леко" :)

  Васил Стефанов:

  Благодаря за отговора!

 • От къде се отваря панелът за настройки на таблета?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  От къде се отваря панелът за настройки на таблета? Инсталирала съм драйверите.Автоматично нищо не се отваря. Таблетът ми е Genius Tablet v2.0

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Защо маркерът ми лудо бяга по екрана и не мога да го застопоря? Към таблета имам и писалка и мишка.Изклюявам едното , но няма резултат.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Бихте ли ми посочили от къде да си намеря Драйвери за Genius Tablet v2 за Windows 7, защото моите са за Windows XP?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, може да провериш за драйвери за твоят модел в техният Download Center - https://us.geniusnet.com/download

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Проверявах там. Моят модел Mouse Pen 8x6 v2 го няма там. Има версия v5.02. Инсталирах я, но нищо не става.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Защо не мога да си застопоря маркерът на мишката? При това положение нищо не мога да избера.

  Ивайло Искренов:

  Пробвай върху друга подложка, или без подложка. Ако продължава да се движи най-вероятно сензора отдолу на мишката се е замърсил.
  Ето и драйверите за таблета : https://us.geniusnet.com/supports/mousepen-8x6

 • Защо, когато включа таблета маркерът ми на мишката лудо бяга по екрана и не мога да го застопоря?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Защо, когато включа таблета маркерът ми на мишката лудо бяга по екрана и не мога да го застопоря? С Genius MousePen 8x6 Graphic Tablet съм.

  Neda:

  Здравейте! Подобно "бягане" на курсора се получава, когато има конфронтация между мишката и писалката на таблета. Погледнете дали тя не е застъпала дъската, или пробвайте да я изместите по - далеч от нея.